Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Octavian Bellu la 70 de ani. Cum îşi sărbătoreşte legendarul antrenor ziua de naştere + Ce urare specială a primit: „A fost proiectat pe un ecran imens”

Octavian Bellu la 70 de ani. Cum îşi sărbătoreşte legendarul antrenor ziua de naştere + Ce urare specială a primit: „A fost proiectat pe un ecran imens”

Gimnastică

Comentarii

Octavian Bellu, legendarul antrenor de gimnastică, îşi sărboreşte azi ziua de naştere. Bellu împlineşte 70 de ani!

Bellu a pregătit loturile olimpice de gimnastică, participând la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, 16 ediţii ale Campionatelor Mondiale, 13 ediţii ale Campionatelor Europene, 5 ediţii de Cupă Mondială, 11 ediţii ale Campionatelor Europene de Juniori.

Mă aflu la Sinaia, e frumos. A nins un pic aseară. E o atmosferă plăcută. Suntem izolaţi aici. Într-un cadru foarte restrăns, o să trecem şi peste această zi. Trecem printr-o perioadă foarte complicată. Întrebat care este cea mai importantă medalie la 70 de ani, Bellu a mărturist: „Este o întrebare foarte grea.. Sper că toţii să obţinem medalia de aur la sănătate. În fiecare an aveam preocupări strict legate de cum să îmi sărbătoresc ziua de naştere, iar de data asta mi-am făcut vaccinul. De ziua mea nu am voie să beau nici măcar un pahar de şampania, se spune că după rapel nu ai voie alcool. Sper să se schimbe situaţia şi să nu ne mai petrecem zilele de naştere în astfel de restricţii”, a declarat marele antrenor pentru Telekom Sport.  

Fetele nu sunt împreună cu mine, anul acesta, din păcate, deci cred că am scăpat de „bătaia” cu frişcă (n.r. râde). Dar zilele trecute am avut parte de o surpriză foarte plăcută, le-am văzut pe un ecran imens pe marile campioane ale României: Kati Szabo, Aurelia Dobre, Daniela Silivas, Cristina Bontas, Mllo, Simona, să le văd şi să am ocazia să ascult de la ele urările pe care mi l-au transmis. În sală se mai aflau Andreea Răducan, Corina Ungurureanu, Silvia Stroescu, Diana Bulimar, deci am avut ocazia să intru în contract cu aceste fete extraordinare şi mi-a făcut mare plăcere”, a conchis Bellu. 

  • 5 titluri mondiale consecutive a cucerit echipa României sub coordonarea lui Octavian Bellu, între 1994 şi 2001
  • 51 de medalii mondiale au adunat gimnastele din România sub coordonarea antrenorului român
  • 63 de distincţii europene au obţinut gimnastele tricolore sub coordonarea lui Octavian

Afla mai multe despre: octavian bellugimnastică 

viewscnt
Articole similare