Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Octavian Morariu vizează al treilea mandat ca preşedinte al Rugby Europe. "Ne-am triplat veniturile comerciale în ultimele 18 luni"

Octavian Morariu vizează al treilea mandat ca preşedinte al Rugby Europe. "Ne-am triplat veniturile comerciale în ultimele 18 luni"

Rugby

Comentarii

Românul Octavian Morariu va candida pentru al treilea său mandat ca preşedinte al Rugby Europe, la alegerile care vor avea loc pe 4 decembrie în cadrul forului european al sportului cu balonul oval, potrivit portalului Inside the Games.

Octavian Morariu, membru CIO şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby şi al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, îl va avea contracandidat pe rusul Kiril Iaşenkov, care l-a acuzat că rugby-ul european a bătut pasul pe loc în afara ţărilor din Turneul celor Şase Naţiuni.

Vicepreşedintele Federaţiei ruse a afirmat la începutul acestei luni că e nevoie de ''o schimbare majoră'', exprimându-şi încrederea că este persoana care poate duce Rugby Europe la un nivel superior, afirmând că intenţionează să dubleze bugetul organizaţiei în următorii doi ani şi să organizeze o nouă competiţie intercluburi.

''Pentru cei care urmăresc îndeaproape rugby-ul din Europa e deja cunoscut, aşa cum federaţia rusă ştie şi ea, că lansarea unei competiţii intercluburi şi investiţiile necesare au fost deja votate de conducerea Rugby Europe în martie 2020, iar noua competiţie va debuta în sezonul 2021-2022'', a afirmat Morariu, care a menţionat că au fost semnate înţelegeri cu parteneri media şi comerciali.

''Vreau să adaug că Rugby Europe şi-a triplat veniturile comerciale în ultimele 18 luni şi are o traiectorie ascendentă semnificativă'', a subliniat oficialul român.

Morariu (59 ani), care este şi preşedintele Comisiei CIO pentru viitoarele oraşe gazdă ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a comentat şi afirmaţiile lui Iaşenkov legate de faptul că Rusia este o putere în rugby şi că poate duce Rugby Europe Championship la un nivel apropiat de Six Nations: ''Deja facem asta''.

''Cred că este o neînţelegere fundamentală legată de care este rolul Rugby Europe şi cel al preşedintelui său. Rolul preşedintelui este de a lucra în beneficiul tuturor membrilor. Ambiţia Rusiei de a deveni o putere în rugby este una legitimă şi evident că o încurajăm, însă trebuie să se facă prin respectarea regulilor şi a valorilor sportului nostru şi nu în detrimentul altor membri", a subliniat Morariu.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare