Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Octavian Popescu, debut la Euro U21? Anunţul făcut de Mutu: ”Este pe lista mea”

Octavian Popescu, debut la Euro U21? Anunţul făcut de Mutu: ”Este pe lista mea”

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de tineret se pregăteşte pentru a doua apariţie consecutivă la Campionatul European de juniori. România U21 are o grupă formată din Olanda, Germania şi Ungaria. Selecţionerul Adi Mutu a discutat despre lista de jucători pe care se va baza pentru meciurile de la Budapesta.

În 2019, România U21 a reuşit să ajungă în semifinalele Campionatului Eropean de juniori. Acum, Mutu speră la o performanţă similară şi a pregătit lotul care crede că îi dă cea mai bună şansă pentru aceasta. Deşi mulţi jucători tineri au făcut deja pasul spre naţionala mare, diverşi fotbalişti talentaţi îi sunt la dispoziţie fostul atcant de la Fiorentina, printre care şi Octavian Popescu. Tânărul star al FCSB-ului nu a reprezentat nicio selecţionată a României până acum, dar Mutui îl are în vizor pentru turneul final.

”Octavian Popescu este pe lista mea, asta vă pot spune. L-am urmărit, a făcut câteva meciuri foarte bune. Am deja creionat un lot, dar nu am luat o decizie finală. Voi avea o discuţie şi cu Mirel, vom vedea de ce jucători are nevoie. În funcţie şi de acest lucru, voi lua o decizie.

Adrian Niţă si Ovidiu Perianu sunt doi fotbalişti de viitor, de care fotbalul românesc trebuie să aibă grijă. Totuşi, cred că mai au nevoie de timp ca să crească şi să joace la naţionala Under 21. Nu cred că pot evolua în acest moment la acest nivel de vârstă. Însă amândoi ar putea fi soluţii bune pentru viitoarea generaţie U21.

Nu sunt eu în măsură să spun cine ar trebui să apere la naţionala mare. Sunt sigur însă că Mirel va lua cea mai bună decizie. Dacă va considera că are nevoie de Andrei Vlad, atunci îl va avea, aşa cum s-a întâmplat şi în alte situaţii. Am zis-o mereu, naţionala U21 este anticamera primei reprezentative.

Aici îi pregătim pentru echipa mare. Dacă vor face pasul, eu mă voi bucura pentru ei. Da, Marian este un portar bun, e titular în Liga 1, dar mai avem şi alte soluţii. Pe lista noastră sunt 67 de jucători pe care îi urmărim”, a declarat Adi Mutu.

Aventura naţionalei U21 la Campionatul European începe miercuri 24.03, la ora 22, împotriva Olandei.

Afla mai multe despre: românia u21adi mutuoctavian popescucampionatul european 

viewscnt
Articole similare