Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Odegaard sau King nu-l sperie pe Cosmin Contra. ”Norvegia seamănă cu Suedia. Forţa lor stă în jocul de echipă!” Cuvinte de laudă pentru selecţionerul nordicilor

Odegaard sau King nu-l sperie pe Cosmin Contra. ”Norvegia seamănă cu Suedia. Forţa lor stă în jocul de echipă!” Cuvinte de laudă pentru selecţionerul nordicilor
Comentarii

Cosmin Contra a susţinut o conferinţă de presă înainte de meciul Norvegia - România. Selecţionerul a analizat pe scurt adversarul tricolorilor şi a lăudat felul în care Lars Lagerback a schimbat ”faţa” echipei nordice.

Selecţionerul României, Cosmin Contra a vorbit despre partida cu Norvegia, următorul test din preliminariile Euro 2020. Contra mărturiseşte că nu se teme de naţionala nordică, în ciuda faptului că această echipă are un lot puternic în care se remarcă fotbalişti ca Martin Odegaard (Real Madrid) sau Joshua King (Bournemoth): "În general nu mă tem de nicio echipă sau de un anumit jucător. În fiecare echipă sunt jucători care te pot pune în dificultate. În echipa Norvegiei sunt jucători dezechilibranţi, precum Odegaard, King, Elyounoussi, Johnsen... Dar forţa Norvegiei stă în echipă. E o formaţie cu jucători tineri, care joacă foarte bine pe contraatac” a explicat Cosmin Contra.

Contra recunoaşte în schimb impactul puternic pe care l-a avut asupra jocului echipei norvegiene, venirea selecţionerului Lars Lagerback, cel care a făcut adevărate minuni pe banca tehnică a Islandei: ”Jocul Norvegiei s-a schimbat în bine de când a venit Lars Lagerbäck şi a adus un plus de experienţă, un plus în jocul echipei. Au câştigat şi grupa din Liga Naţiunilor” a mai spus Cosmin Contra.

”Norvegia şi Suedia au în general cam acelaşi stil de joc, sunt echipe trase la indigo, dar în echipa Norvegiei sunt jucători cu o viteză în plus pe faza la atac, mai ales extremele, plus King (n.r. Joshua King, de la Bournemuouth). Sper ca greşelile făcute în prima repriză a meciului cu Suedia să nu se mai repete. Ca nivel de atitudine şi implicare, nu am ce să le reproşez jucătorilor de când am venit aici” a adăugat selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României.

(n.r. Dacă Ianis Hagi va fi titular) ”Mai avem un antrenament. Toată lumea s-a pregătit foarte bine, toţi îşi doresc să joace. Vom vedea cine va fi titular. Întotdeauna, dacă am dubii cu două, trei posturi, mă decid după ultimul antrenament. De la Ianis aştept să facă ce a făcut şi până acum. E un jucător cu o dorinţă mare de a reuşi la echipa naţională. El ne poate ajuta inclusiv din a doua repriză, nu neapărat de la început. Dar sper ca el să marcheze şi primul gol la naţională cât mai curând. Nu trebuie să-l obsedeze acest lucru. Cred că am demonstrat până acum că întotdeauna am jucat meciurile la victorie şi aşa va fi şi acum. Uneori se întâmplă însă ca planul tactic să fie dat peste cap în timpul meciurilor, cum a fost cu Serbia, când am rămas în inferioritate numerică. În timpul unui meci se poate întâmpla orice” a declarat Cosmin Contra.

România va întâlni Norvegia, în cel de-al treilea joc din preliminariile Euro 2020. Înaintea acestui meci, România este pe locul 3, cu 3 puncte, în urma înfrângerii din Suedia (1-2) şi victoria cu Insulele Feroe (4-1), de la Ploieşti.

Afla mai multe despre: cosmin contranorvegia-romania 

viewscnt
Articole similare