Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ofertă fabuloasă pentru stadionul Wembley. Un miliardar vrea să cumpere arena. Oficialii Federaţiei Engleze au confirmat

Ofertă fabuloasă pentru stadionul Wembley. Un miliardar vrea să cumpere arena. Oficialii Federaţiei Engleze au confirmat
Comentarii

Legendarul stadion Wembley ar putea fi vândut către omul de afaceri Shahid Khan - cel care deţine, printre altele, clubul Fulham. Pe Wembley ar urma să se joace astfel meciuri din NFL.

Stadionul Wembley, care a fost reconstruit şi inaugurat în 2007, ar putea avea un alt proprietar. În acest moment, arena aparţine Federaţiei Engleze de Fotbal, dar asta s-ar putea schimba în curând. Daily Mail scrie că miliardarul Shahid Khan a făcut o ofertă de 800 de milioane de lire sterline pentru stadionul de 90.000 de locuri.

Federaţia Engleză a recunoscut că a primit o ofertă, dar a refuzat să dea detalii: ”Putem să confirmăm că Federaţia a primit o ofertă pentru stadionul Wembley”, a fost comunicatul sec primit de cei de la Daily Mail. Surse din cadrul federaţiei au declarat că oferta ”este prea bună ca să fie refuzată”.

Shahid Khan este un om de afaceri americak de origine pakistaneză, deţine clubul de fotbal Fulham, dar şi echipa de fotbal american Jacksonville Jaguars. Miliardarul american deţine o avere estimată la 5,2 miliarde de lire sterline şi ar urma să achite cash 500 de milioane de lire, din oferta de 800 de milioane făcută către Federaţia Engleză.



Dacă negocierile se vor concretiza într-o vânzare, pe Wembley ar urma să se mute echipa de fotbal american Jacksonville Jaguars. Bineînţeles, va fi nevoie şi de acordul conducerii NFL, însă aici n-ar trebui să fie o problemă. De altfel, există deja un acord pentru ca pe noul stadion al lui Tottenham să se joace câteva meciuri din NFL.

Vestea bună pentru suporterii englezi este că naţionala Angliei va putea juca în continuare pe Wembley, dar va trebui să ţină cont de programul celor de la Jacksonville Jaguars. De asemenea, sediul federaţiei engleze va rămâne aici, iar semifinalele şi finala Cupei Angliei, Supercupa Angliei, EFL Cup Final şi Rugby League's Challenge Cup se vor disputa în continuare pe Wembley. Vor fi însă probleme pentru Chelsea şi Tottenham, care vor trebui să-şi găsească o nouă ”casă” temporară, în condiţiile în care îşi refac stadioanele.

Noul stadion Wembley a fost inaugurat în 2007 şi a costat 757 milioane de lire sterline. Federaţia Engleză a făcut atunci un credit din care încă mai are de plătit 142 de milioane de lire sterline, până în 2024.
 

Afla mai multe despre: stadion wembleyshahid khan 

viewscnt
Articole similare