Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oferta nebună pe care Marius Lăcătuş a primit-o de la FC Nantes: ”A venit preşedintele clubului la mine şi mi-a spus asta”

Oferta nebună pe care Marius Lăcătuş a primit-o de la FC Nantes: ”A venit preşedintele clubului la mine şi mi-a spus asta”

Special

Comentarii

Marius Lăcătuş a dezvăluit că a primit ofertă clară de la FC Nantes, imediat după ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, în faţa Barcelonei, la Sevilla.

Jucătorii Stelei au reuşit în 1986 să atragă atenţia Europei după ce au făcut supriza şi au câştigat Cupa Campionilor Europeni. A fost atunci o generaţie care s-a menţinut la vârful fotbalului european, reuşind să câştige şi Supercupa Europei, dar şi să mai joace o finală de Cupa Campionilor, în 1988, pierdută însă cu 4-0 în faţa lui AC Milan. 
 
Mai multe cluburi din Europa au fost atunci impresionate de jucătorii Stelei şi ar fi vrut să-i transfere, dar regimul comunism interzicea astfel de mutări. Marius Lăcătuş a dezvăluit că preşedintele lui FC Nantes a încercat să-l transfere chiar după finala de la Sevilla şi i-a pus la dispoziţie chiar şi un avion privat, dar legendarul stelist a refuzat până la urmă să rămână în străinătate:
”Nu am mai spus asta, dar după meci, imediat, la masa cu familiile, a venit preşedintele lui FC Nantes şi mi-a spus că este la Sevilla cu un avion privat, să-mi iau soţia, pe Mariana şi să plecăm în Franţa. 'Nea Puiu era lângă mine şi mi-a spus că se va face că nu a auzit nimic, dar mi-a şi spus că nu ar da bine ca vreunul dintre noi să rămână prin străinătate”, a dezvăluit Marius Lăcătuş pentru Radio Sport 1.

Ce ofertă a primit Marius Lăcătuş imediat după Revoluţie

Totuşi, Marius Lăcătuş avea să facă pasul spre fotbalul european. S-a întâmplat însă mai târziu, în vara lui 1990, după căderea regimului comunist. Avea atunci 26 de ani şi a acceptat oferta pe care a primit-o de la Fiorentina.
 
Lăcătuş nu s-a adaptat însă în capitala Toscanei şi a plecat după numai un an la Real Oviedo. A stat aici două sezoane şi în 1993 a revenit la Steaua, unde a devenit cel mai titrat jucători din istoria fotbalului românesc. 
 
Marius Lăcătuş s-a retras de la FC Naţional, în anul 2000, după numai jumătate de sezon petrecut în curtea ”bancarilor”.

Afla mai multe despre: marius lacatus 

viewscnt
Articole similare