Experiențe împreună.
You are here:

OFICIAL | 13,6 milioane de euro pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat lovitura în plină criză provocată de pandemie

OFICIAL | 13,6 milioane de euro pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat lovitura în plină criză provocată de pandemie

Liga 1

Comentarii

În conturile Universităţii Craiova au intrat în total 13,6 milioane de euro, într-o perioadă critică pentru fotbalul românesc, provocată de pandemia de coronavirus. Suma reprezintă veniturile totale pe care clubul din Bănie le-a avut în anul fiscal 2020, se arată în bilanţul oficial depus la Ministerul de Finanţe.

Bilanţul fiscal al Universităţii Craiova, pe anul 2020, arată că şefii clubului s-au descurcat excelent în plină pandemie de coronavirus. Deşi pierderile au fost uriaşe în fotbal, mai ales că meciurile s-au jucat cu stadioanele goale, echipa din Bănie a reuşit să iasă pe profit.

Universitatea Craiova a reuşit să-şi păstreze un buget asemănător cu cel din anul fiscal 2019. Cea mai mare realizare este că oltenii au reuşit să dubleze profitul faţă de anul precedent, în ciuda faptului că veniturile cluburilor au fost grav afectate de pandemia de coronavirus.

13,6 milioane de euro în conturile Universităţii Craiova. Venituri uriaşe în plină pandemie

Potrivit bilanţului financiar depus de Universitatea Craiova la Ministerul de Finanţe, pe anul 2020, clubul din Bănie a reuşit venituri uriaşe. În conturile cluburilor au intrat în total nu mai puţin de 13,6 milioane de euro.

Suma este impresionantă şi putea fi mai mare dacă pandemia de coronavirus n-ar fi impus ca meciurile să se joace cu tribunele goale. De exemplu, în anul fiscal 2019, Universitatea Craiova a încasat aproape două milioane de euro numai din bilete.

Cheltuielile totale ale Universităţii Craiova în anul fiscal 2020 au fost de 11,2 milioane de euro, ceea ce înseamnă că oltenii au reuşit un profit de 2,4 milioane de euro. În anul fiscal 2019, profitul Universităţii Craiova a fost de 1,2 milioane de euro.

În ciuda sumelor importante care au intrat în conturile Universităţii Craiova, clubul figurează însă cu o datorie uriaşă pentru nivelul din România: 15,5 milioane de euro. În 2019, datoria clubului a fost de 14,5 milioane de euro.

Însă, cea mai mare partea a datoriei, adică 14,4 milioane de euro, este către acţionarul principal, Mihai Rotaru. De altfel, este cunoscut faptul că patronii cluburilor din Liga 1 nu investesc propriu-zis, ci împrumută echipele cu bani.

Bilanţul financiar al Universităţii Craiova pe anul fiscal 2020:

Venituri totale: 13,65 de milioane de euro
Cheltuieli totale: 11,2 milioane de euro
Profit: 2,4 milioane de euro
Datorii: 15,5 milioane de euro

2020, anul în care Universitatea Craiova a dat o lovitură istorică pe piaţa transferurilor

Trebuie menţionat că bilanţul financiar al Craiovei pe anul fiscal 2020 a fost salvat de transferul lui Valentin Mihăilă la Parma. Mijlocaşul de 20 de ani a fost vândut în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro, un record în istoria clubului din Bănie.

Nu sunt însă informaţii dacă în conturile Craiovei a ajuns întreaga sumă, într-o singură tranşă sau a fost un acord pentru plata în tranşe, aşa cum se obişnuieşte. Cert este că acest transfer a ajutat-o pe Universitatea Craiova să încheie anul 2020 pe profit.

viewscnt
Articole similare
A vrut Tsitsipas sa sugereze ceva necurat despre Djokovici? Ce a declarat grecul dupa finala...