Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oficial! A impresionat la JO şi a semnat cu echipa retrogradată din La Liga. Tricolorul poate juca împotriva lui Messi anul următor

Oficial! A impresionat la JO şi a semnat cu echipa retrogradată din La Liga. Tricolorul poate juca împotriva lui Messi anul următor

Stranieri

Comentarii

Unul dintre tricolorii care au lăsat o impresie bună la Jocurile Olimpice, Andrei Raţiu (23 de ani), a plecat de la Villarreal, unde era rezervă, şi a semnat cu un club din liga secundă, dar cu care poate emite pretenţii la revenirea în La Liga.

Andrei Raţiu a fost om de bază pentru Mirel Rădoi şi a jucat în toate cele trei partide din grupa cu Coreea de Sud, Honduras şi Noua Zeelandă. Din păcate, naţionala olimpică a ratat calificarea din grupe, dar apărătorul lateral are motive de bucurie după experienţa din Japonia. De altfel, secundul naţionalei, Nicolae Dică, a susţinut că Raţiu se află printre jucătorii care pot face pasul în prima reprezentativă a României. 

Andrei Raţiu a semnat cu Huesca, club care vrea revenirea în La Liga 

Internaţionalul român evoluează deja de mai mulţi ani în Spania, unde a avut timp să se acomodeze la grupele lui Villarreal, dar şi la echipa mare a clubului. De asemenea, el a fost şi împrumutat în Ţările de Jos, la Ado Den Haag. 

La 23 de ani, jucătorul defensiv a primit şansa de a evolua mai mult. Huesca a anunţat, oficial, că l-a transferat pe Andrei Raţiu, care a semnat un contract valabil pe trei ani. 

"Un fundaş crescut în una dintre cele mai bune academii din Spania şi cu o carieră promiţătoare în faţa sa. El este Andrei Raţiu (Aiud, 1998), care se alătură lui Sociedad Deportiva Huesca pentru sezonul 2021/2022. Talentul său s-a remarcat în diferite poziţii pe teren, progresând odată cu trecerea timpului. 

"Se afirmă prin forţa sa şi capacitatea de a face faza ofensivă, care-i permit să acopere toată banda, pe mai multe poziţii. Venirea sa reprezintă o oportunitate, atât pentru jucător, cât şi pentru club, pentru dezvoltare şi îndeplinirea obiectivelor din La Liga Smart Bank", a anunţat Huesca. 

În acest moment, Raţiu, care are câteva meciuri pentru naţionala U21 şi cea olimpică, este singur pe post la noul său club, cu care va ataca promovarea în prima ligă. 

La finalul sezonului 2020-2021, Huesca a retrogradat de pe locul al 18-lea, cu 34 de puncte, cu două mai puţine decât Elche, ultima echipă care şi-a asigurat locul în La Liga 1. 

Real Valladollid, Eibar, Malaga, Las Palmas, Sporting Gijon, Leganes, Almeria sau Girona sunt câteva dintre echipele care se vor ataca promovarea din liga secundă, în noul sezon. 

Afla mai multe despre: andrei ratiuhuescaandrei ratiu romaniaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare