Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | AC Milan are un nou antrenor. Marco Giampaolo a fost demis de pe banca "diavolilor"

OFICIAL | AC Milan are un nou antrenor. Marco Giampaolo a fost demis de pe banca "diavolilor"galerie foto

AC Milan

Comentarii

Presa din Italia anunţă că AC Milan s-a despărţit de Marco Giampaoli, iar noul antrenor al echipei va fi Stefano Pioli.

UPDATE AC Milan a anunţat în mod oficial despărţirea de tehnicianul Marco Giampolo. 


UPDATE | Corriere della sera scrie că Stefano Pioli s-a înţeles cu şefii lui AC Milan. Antrenorul de 53 de ani a semnat un contract pe doi ani cu gruparea milaneză, unde va avea un salariu de 1,5 milioane de euro în fiecare sezon. Conform jurnaliştilor italieni, Pioli va conduce primul antrenament la AC Milan miercuri dimineaţă.


Marco Giampaolo este condamnat, iar AC Milan va avea un nou antrenor. Fostul tehnician de la Empoli şi Sampdoria a fost "pariul" noilor conducători de la AC Milan, Paolo Maldini şi Zvonimir Boban, două legende ale clubului rossonero. Jocul "diavolilor" a fost însă unul foarte slab, iar Milan este pe locul 13 în Serie A cu doar trei victorii, ultima venind chiar în ultima etapă, pe terenul celor de la Genoa. 

În vârstă de 53 de ani, Pioli a antrenat-o în sezonul 2016-2017 pe marea rivală Internazionale Milano. El este considerat de presa italiană favoritul conducerii milaneze pentru a-l înlocui pe Marco Giampaolo, cu toate că în ultimele ore, Luciano Spaletti câştigase foarte mult teren. 

AC Milan se schimbă cu Stefano Pioli pe banca tehnică

Dacă îl va numi pe Stefano Pioli la cârma echipei, AC Milano va trece aproape sigur la un sistem de joc 4-3-3, scrie Gazetta dello Sport.

Stefano Pioli adoră acest sistem de joc, iar sursa citată dezvăluie şi cum ar urma să arate gruparea milaneză în teren. Cel mai probabil, cuplul de fundaşi centrali rămâne Musacchio-Romagnoli, în timp ce flancul drept ar urma să fie ocupat de Calabria.

Tehnicianul în vârstă de 53 de ani originar din Parma, preferă un sistem cu trei apărători ”şi jumătate”. Asta înseamnă că în flancul stâng, AC Milan va miza pe Theo Hernandez (foto jos), singurul apărător al ”diavolilor” care va rămâne mult mai mult în terenul advers, în special pe faza de atac. Hernandez este avantajat de calităţile pe care le are, el fiind considerat un fundaş lateral foarte ofensiv. De altfel, în runda precendetă, francezul adus de la Real Madrid a reuşit să-i marcheze un gol lui Ionuţ Andrei Radu.

În zona mediană, Pioli iubeşte jocul cu regista. Cel mai probabil, squadra rossonera îl va recupera în acest rol pe Lucas Biglia, chiar dacă mijlocaşul a mai îmbătrânit şi nu mai oferă acelaşi randament. Gazzetta atrage atenţia şi asupra rolului lui Bennacer, fotbalist pe placul lui Pioli şi care a impresioant în perioada 2017-2019 în tricoul lui Empoli.

În ofensivă, Pioli vrea un ”bomber”. Acela va fi Piatek, fotbalistul care va juca rolul central în sistemul 4-3-3 pe faza de atac. Posibilul viitor al milanezilor vrea mereu în teren două extreme capabile să facă diferenţa. Suso devine indiscutabil în angrenajul său, în timp în celălalt flanc, prioritate ar urma să aibă Leao. Rebic şi Calhanoglu sunt alte două opţiuni de care Stefano Pioli ar putea ţine cont.

Stefano Pioli, trecut în tabăra rivală

Nimic nu leagă numele lui Pioli de AC Milan. Tehnicianul s-a făcut cu adevărat remaract pe banca tehnică a lui Lazio, pe care a pregătit-o timp de doi ani.

Italianul a bifat 27 de meciuri ca antrenor al lui Internazionale Milano, marea rivală a lui AC Milan, iar ca jucător a evoluat pentru Juventus Torino, cu care a câştigat un titlu în 1985.

Nu are nicio performanţă notabilă ca antrenor, iar ultima dată a fost antrenorul Fiorentinei, cu care a câştigat 27 de meciuri din 74 posibile. O altă variantă de antrenor vehiculată pe banca milanezilor este Luciano Spaletti (60 de ani). Acesta şi-ar fi dat acordul să o antreneze pe AC Milan, potrivit Gazzetta dello Sport, dar mutarea se loveşte de altfel de detalii. Problema este că fostul antrenor de la AS Roma încă este sub contract cu Inter Milano până în 2021, deşi "principalul" de la Inter este Antonio Conte. Spalletti a fost desemnat cel mai bun antrenor din Serie A în sezoanele 2005-2006 şi 2006-2007, atunci când era pe banca celor de la Roma. În sezonul trecut el a reuşit să o califice pe Inter în UEFA Champions League în urma unei bătălii chiar cu AC Milan. 

Fanii l-ar prefera pe Andreyi Shevchenko, şi el în cărţi pentru o revenire de senzaţie pe San Siro. Pioli pare pentru moment, marele favorit al conducerii.

Afla mai multe despre: stefano pioliac milan 

viewscnt
Articole similare