Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Antrenor nou în Bundesliga! Clubul a anunţat lovitura pe care a dat-o: "A dovedit într-o manieră impresionantă că poate forma jucători tineri"

OFICIAL | Antrenor nou în Bundesliga! Clubul a anunţat lovitura pe care a dat-o: "A dovedit într-o manieră impresionantă că poate forma jucători tineri"

Bundesliga

Comentarii

Sebastian Hoeness, care a ocupat până în prezent postul de antrenor al echipei de rezerve a clubului Bayern Munchen, a fost numit la conducerea tehnică a formaţiei Hoffenheim, informează lefigaro.fr.

El a semnat un contract valabil până în iunie 2023, a anunţat, luni, clubul german.

Fiul fostului manager al grupării Hertha Berlin, Dieter, şi nepotul preşedintelui de onoare al FC Bayern, Uli Hoeness, Sebastian, în vârstă de 38 de ani, a reuşit în acest sezon să ocupe locul I în liga a III-a cu echipa de rezerve a clubului bavarez.

"Sebastian a dovedit într-o manieră impresionantă că poate forma jucători tineri într-o echipă puternică şi să îi dezvolte individual. El a ales o abordare ofensivă, care nu a fost doar atractivă, ci şi extraordinar de reuşită", a declarat directorul sportiv al grupării Hoffenheim, Alexander Rosen.

La rândul său, Hoeness a afirmat: "Filosofia de bază a clubului este identică cu ideea mea de fotbal, ofensivă, curajoasă, flexibilă şi mereu activă".

Potrivit dw.com, noul antrenor din Bundesliga nu are un trecut strălucit ca fotbalist, nici măcar aproape de cel al tatălui său, fost atacant la Bayern, cu şase selecţii la naţionala RFG, nemaivorbind de cel al unchiului său. În tinereţe, Sebastian Hoeness a jucat pentru VfB Stuttgart şi mai târziu pentru echipele de rezerve ale cluburilor Hoffenheim şi Hertha. A strâns 165 de prezenţe pentru echipa a doua a Herthei, în peste 10 ani, ca mijlocaş ofensiv. La 28 de ani, şi-a încheiat cariera de fotbalist pentru a se dedica adevăratei sale pasiuni: să fie antrenor.

Primul său loc de muncă a fost în academia echipei Hertha Zehlendorf, apoi în liga locală din Berlin. Dar Hoeness şi-a făcut un aliat important în timpul perioadei de un an, petrecută la Hoffenheim: Ralf Rangnick. Când Rangnick a preluat RB Leipzig, l-a adus pe Hoeness ca antrenor în centrul de juniori, unde a fost responsabil pentru echipele sub-17 şi sub-19 ale clubului, înainte de a deveni antrenor al formaţiei sub 19 ani a celor de la Bayern Munchen.

Cu un an în urmă, el a preluat echipa de rezerve a lui Bayern, care tocmai promovase din liga a patra, regională, în liga a treia, naţională. Formaţia se afla în zona retrogradării după opt etape, dar a dus-o la titlul ligii a treia.

Hoeness îi succede olandezului Alfred Schreuder, demis în iunie după o serie de rezultate slabe. Sub conducerea unei echipe de antrenori interimari formată din şase persoane, clubul miliardarului Dietmar Hopp a obţinut in extremis un loc în Europa League, terminând pe poziţia a şasea în Bundesliga.

Reunirea echipei este programată la 2 august.

Afla mai multe despre: sebastian hoeness 

viewscnt
Articole similare