Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Barcelona l-a transferat pe fotbalistul care l-a făcut pe Messi "şobolan". Cât au plătit catalanii

OFICIAL | Barcelona l-a transferat pe fotbalistul care l-a făcut pe Messi "şobolan". Cât au plătit catalanii

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona a anunţat, duminică, transferul lui Junior Firpo (22 de ani) de la Betis Sevilla. Fotbalistul a semnat un contract pe cinci ani, iar Betis va încasa 18 milioane de euro.

Clubul andaluz mai poate primi alte 12 milioane de euro în funcţie de realizările fotbalistului la Barcelona. Totodată, el va avea o clauză în valoare de 200 de milioane de euro. 

Însă cel mai interesant aspect al transferului fotbalistului dominican nu este suma de transfer, perioada contractului sau salariul acestuia, ci declaraţiile pe care le-a făcut fundaşul stânga în urmă cu mai mulţi ani la adresa lui Messi. Campioana Spaniei îl are de mult timp pe radar pe Firpo, însă tot timpul intenţia a fost să plătească o sumă mai mică faţă de clauza de reziliere, în valoare de 50 de milioane, pe care o avea fundaşul, ceea ce se va şi întâmpla. 

Chiar dacă este fundaş, Firpo pare să fie genul de apărător pe gustul Barcelonei. Cu un apetit ofensiv ieşit din comun, acesta a oferit cinci pase de gol şi chiar a înscris de trei ori în cele 29 de partide jucate în sezonul trecut la Betis. 

Junior Firpo, anti Catalonia şi anti Messi

De serviciile lui Firpo a fost interesată şi Real Madrid, până să îl transfere pe Ferland Mendy de la Lyon. În această vară, presa iberică a săpat adânc în trecutul jucătorului format de Betis Sevilla, odată ce interesul Realului pentru el a crescut. Jurnaliştii spanioli au descoperit atunci că Firpo are o adevărată aversiune faţă de starul Barcelonei, Lionel Messi şi faţă de gruparea catalană.

În 2012, actualul fundaş lateral stânga de la Betis a scris pe Twitter că îşi doreşte ”ca Leo Messi să moară”, apoi l-a numit ”şobolan”. În acelaşi an, pe acelaşi cont de Twitter, verificat de jurnaliştii spanioli ca aparţinându-i lui Junior, fundaşul cu origini dominicane l-a înjurat pe starul argentinian de mamă.

Afla mai multe despre: junior firpobarcelona 

viewscnt
Articole similare