Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Cinci dintr-o lovitură! Grigore, Moldoveanu, Creţu, Ehmann şi Eşanu au semnat cu Dinamo până în 2024

OFICIAL | Cinci dintr-o lovitură! Grigore, Moldoveanu, Creţu, Ehmann şi Eşanu au semnat cu Dinamo până în 2024

Dinamo București

Comentarii

Patronii spanioli de la Dinamo se ocupă în acest zile ca toţi jucătorii să fie fericiţi la echipă. După Deian Sorescu, alţi cinci jucători tineri au primit mărire de contracte.

Clubul Dinamo a anunţat, joi, prin intermediul unui comunicat oficial că le-a înnoit contractele, cu măriri salariale, lui Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu, Marco Ehmann, Geani Creţu şi Mihai Eşanu. Toţi, crescuţi în academia lui Dinamo şi aflaţi în lotul echipei mari a "câinilor".

Toţi cei patu fotbalişti au semnat până pe 30 iunie 2024 cu Dinamo. Primul la măriri de contracte a fost Deian Sorescu, căruia i s-a triplat salariul şi a semnat o nouă înţelegere cu trupa din Ştefan cel Mare.

Redăm mai jos, în integralitate, comunicatul emis de Dinamo:



"Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu, Marco Ehmann, Geani Creţu şi Mihai Eşanu, contracte până în 2024
Bucureşti, 17 septembrie 2020. Director sportiv al clubului Dinamo Bucureşti, Rufo Collado anunţă prin intermediul site-ului oficial prelungirea raporturilor contractuale cu Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu, Marco Ehmann, Geani Creţu şi Mihai Eşanu până la 30 iunie 2024.
58 de meciuri şi 6 goluri are Ricardo Florin Grigore în tricoul alb-roşu, 52/4 în Liga 1 şi 6/2 în Cupa României.
Născut pe 7 aprilie 1999 şi format la Academia Dinamo, Ricardo Grigore a câştigat cu grupa 1999 tot ce se putea în România, fiind în fiecare an campion municipal sau naţional la acest nivel de vârstă.
Ricardo Grigore evoluat cu Dinamo U19 în Youth League, a făcut parte din lotul României pentru turneul final al Campionatului European de tineret, de anul trecut, găzduit de Italia şi San Marino şi a jucat trei meciuri pentru reprezenativa sub 21 de ani a "tricolorilor".
Unul dintre cei mai talentaţi atacanţi formaţi la nivelul Centrului de Copii şi Juniori, Robert Marian Moldoveanu este de la 7 ani la Dinamo, fiind convocat la toate loturile naţionale de juniori.
Coleg de generaţie cu Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu a debutat pentru prima echipă a dinamoviştilor în urmă cu 5 ani, pe 20 septembrie 2015, în deplasarea de la Botoşani (scor 1-1) şi a adunat 59 de meciuri / 6 goluri în campionat şi 7 meciuri / 2 goluri în Cupa României.
Convocat la loturile U15, U17, U19 şi U21 ale României, Robert Moldoveanu a mai jucat în carieră, sub formă de împrumut, la FC Braşov şi Petrolul Ploieşti.
Născut la Spaichingen pe 3 august 2000 şi având dublă cetăţenie, română şi germană, Marco Ehmann şi-a început cariera la Academia Spaichingen şi a evoluat în Germania pentru echipele de juniori ale cluburilor Reutlingen (2010-2012), Freiburg (2012-2015), Borussia Dortmund (2015-2017) şi Karlsruher (2017-2018).
Transferat la Dinamo în luna martie a anului 2018, Marco Ehmann a evoluat mai întâi la Dnamo U19, a fost împrumutat la divizionara secundă CSM Reşiţa şi a debutat, luna trecută, pentru prima echipă a roş-albilor în victoria obţinută pe terenul celor de la FC Voluntari, 2-1 în campionat.
4 meciuri are Marco Ehmann la Dinamo, toate în Liga 1, două selecţii pentru reprezentativa sub 19 ani a României şi trei convocari pentru România U18. A jucat un meci, la 15 ani şi jumătate, pentru echipa naţională sub 16 ani a Germaniei.
Geani Mihai Creţu, născut pe 12 ianuarie 2000 şi format la Academia Dinamo, a debutat pe 15 decembrie 2018 pentru prima echipă în meciul de campionat cu Universitatea Craiova, scor 3-0 pe stadionul din Ştefan cel Mare.
În sezonul competiţional 2019-2020, Geani Creţu a jucat două partide în tricoul alb-roşu, cu Universitatea Craiova şi Politehnica Iaşi, fiind împrumutat apoi în liga secundă, la Rapid Bucureşti. A adunat, sezonul trecut, 14 meciuri în Liga 2 şi unul în Cupa României pentru echipa din Giuleşti.
Geani Creţu a fost titular la Dinamo în primele două etape ale acestui sezon în Liga 1 şi a jucat pe toata durata meciului cu Dinamo 2 vs FCSB 2, scor 3-2în Liga 3.
Mihai Alexandru Eşanu, născut pe 25 iulie 1998, portar crescut la Centrul de Copii şi Juniori al clubului din Ştefan cel Mare, a fost împrumutat sezonul trecut la Farul Constanţa, în Liga 2.
Câştigător al Ligii Elitelor şi campion al României cu Dinamo U19 în urmă cu trei ani, Mihai Eşanu a mai apărat în carieră la Dinamo 2 şi la divizionarele secunde CS Baloteşti şi Daco-Getica Bucureşti.  
O repriză, cea secundă a meciului din Liga 1 cu Chindia Târgovişte, a apărat Mihai Eşanu în acest sezon pentru prima echipă, când l-a înlocuit la pauză pe Cătălin Straton (accidentat). Tot 45 de minute a evoluat şi pentru Dinamo 2 în victoria cu FCSB 2, scor 3-2, în prima etapă din Liga 3"
, se arată în comunicatul dinamoviştilor.

Publicată de FC DINAMO BUCURESTI pe Joi, 17 septembrie 2020

 

 

Afla mai multe despre: dinamocontracte 

viewscnt
Articole similare