Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Claudiu Niculescu, noul antrenor al lui Dinamo. Pe cât timp a semnat şi când va fi prezentat oficial în Ştefan cel Mare

OFICIAL | Claudiu Niculescu, noul antrenor al lui Dinamo. Pe cât timp a semnat şi când va fi prezentat oficial în Ştefan cel Mare

Dinamo București

Comentarii

Claudiu Niculescu a ajuns, duminică seară, la un acord cu finanţatorul clubului Dinamo, Ionuţ Negoiţă, şi este noul antrenor al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.

În vârstă de 42 de ani, Claudiu Niculescu a semnat un contract valabil până în 2020 cu Dinamo şi îl înlocuieşte astfel pe Florin Bratu. Prezentarea oficială va avea loc luni dimineaţă, la stadionul Dinamo, la ora 10:30.

De-a lungul carierei sale, Claudiu Niculescu a mai antrenat echipele U Cluj, FC Bihor, Dămila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni şi FC Voluntari.

FC Dinamo Bucureşti a anunţat prin intermediul site-ului oficial încheierea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul principal Florin Bratu, după ultimele rezultate înregistrate de echipa din Ştefan cel Mare în Liga 1 Betano. Principalul favorit la înlocuirea lui Bratu este Claudiu Niculescu.

Numit la conducerea tehnică în luna februarie a acestui an, Florin Bratu a debutat pe banca roş-albilor în sferturile de finală ale Cupei României, 0-1 cu CS U Craiova, a adunat 11 victorii, o remiză şi două eşecuri, sezonul trecut, în 14 partide programate în campionat (play-out) şi trei victorii, o remiză şi cinci înfrângeri în nouă etape disputate în această ediţie de campionat.

7 trofee a câştigat Claudiu Niculescu la Dinamo, titlul de campion (2002, 2004, 2007), Cupa României (2003, 2004, 2005) şi Supercupa României (2005).

2 titluri de golgeter al României are Claudiu Niculescu în tricoul alb-roşu, în 2005 şi 2007.

18 goluri a marcat Claudiu Niculescu pentru Dinamo în cupele europene, fiind cel mai bun marcator al "câinilor" în competiţiile internaţionale, depăşindu-l pe legendarul Dudu Georgescu în clasamentul golgeterilor dinamovişti în Europa.
De asemenea, Claudiu Niculescu are cele mai multe prezenţe în cupele europene pentru Dinamo, 43 de jocuri, cu două mai multe decât Ionel Dănciulescu.

11 este locul ocupat de Claudiu Niculescu în clasamentul marcatorilor în Liga 1, cu 156 de goluri, la doar un gol de poziţia a 10-a ocupată de Titus Ozon. Cele mai multe goluri le-a marcat împotriva Rapidului, 14 reuşite.

156 de goluri are Claudiu Niculescu în 326 de meciuri în Liga 1. A jucat pentru trei echipe în prima ligă, U Craiova (93 jocuri / 41 goluri), Dinamo (191 / 97) şi U Cluj (42 / 18). Claudiu Niculescu a mai evoluat în România pentru Jiul IELIF Craiova, Drobeta Tr. Severin şi Electroputere Craiova, iar în străinătate a jucat la Genoa (Italia), Duisburg (Germania) şi Omonia Nicosia (Cipru).

7 goluri a înscris Claudiu Niculescu în campionat în poarta Stelei, dintre care trei în tricoul alb-roşu. Pe lângă aceste reuşite, a mai punctat în "Unicul Derby" de două ori în Cupa României şi de două ori în Supercupa României.

8 selecţii are Claudiu Niculescu la echipa naţională a României. Pentru prima reprezentativă a României a debutat în luna noiembrie a anului 2000 în meciul amical cu Iugoslavia şi a mai evoluat în partidele cu Ucraina, Polonia (2002), Olanda, Andorra (2005), Belarus, Spania (2006) şi Turcia (2007).

42 de ani a împlinit Claudiu Niculescu. Născut la Slatina, pe 23 iunie 1976, Claudiu Niculescu şi-a început cariera de antrenor în 2012 la Universitatea Cluj şi a mai pregătit echipele FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Rm. Vâlcea, CS Mioveni şi FC Voluntari.

2 trofee are Claudiu Niculescu în palmares ca antrenor principal: Cupa României şi Supercupa României, anul trecut, cu FC Voluntari. A câştigat finala Cupei României la loviturile de departajare împotriva Astrei Giurgiu şi a învins campioana Viitorul în Supercupa României, scor 1-0 pentru FC Voluntari.

Afla mai multe despre: niculescudinamoantrenor 

viewscnt
Articole similare