Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Cristiano Bergodi este noul antrenor de la U Craiova. Italianul îi ia locul lui Papură

OFICIAL | Cristiano Bergodi este noul antrenor de la U Craiova. Italianul îi ia locul lui Papurăgalerie foto
Comentarii

Universitatea Craiova a anunţat vineri că italianul Cristiano Bergodi este noul antrenor al echipei.

"Fiindcă vine din Cetatea Eternă în Cetatea Banilor, putem spune: Habemus antrenor! Dacă ne uităm în urmă, Ştiinţa a avut compatibilitate cu şcoala de antrenori italiană, aşa că Cristiano Bergodi are toate şansele să scrie istorie în „vulcanul” alb-albastru. Simbolul lui Lazio, pentru care a jucat 7 ani de zile, a semnat cu Ştiinţa un contract valabil până în data de 30 iunie 2021. Bun venit, Mister şi adu-ne trofee!", se arată în comunicatul clubului.

Tehnicianul italian este un obişnuit al fotbalului românesc. În 2005 a fost numit pe banca celor de la FC Naţional, iar performanţele la clubul din Cotroceni l-au adus în vizorul cluburilor importante din Liga 1. CFR Cluj, Rapid, Poli Iaşi şi Steaua sunt echipele pe care le-a mai pregătit Bergodi în România, până în 2009.

În perioada 2010-2014, Bergodi a lipsit din fotbalul românesc, încercându-şi norocul în ţara natală, acolo unde le-a antrenat pe Modena, Pescara şi Brescia. În 2015 a revenit la Rapid şi ulterior la ASA Târgu Mureş. În 2018 a fost numit antrenor la FC Voluntari, pe care a salvat-o sezonul trecut de la retrogradare, însă în această stagiune lucrurile nu au mai mers, iar clubul din Ilfov l-a demis pe italian în pauza de iarnă. 

Un singur trofeu a câştigat Bergodi în România, Supercupa cu Rapid, în 2007. 

Corneliu Papură nu mai e antrenorul lui U Craiova

Oltenii au rămas, din nou, fără antrenor, la câteva luni de despărţirea de Victor Piţurcă. Corneliu Papură, succesroul fostului selecţioner pe banca lui U Craiova, a fost înlăturat din funcţia de antrenor principal.

 

Informaţia surprinzătoare a fost furnizată de club, care a făcut şi câteva precizări: "În urmă cu aproape o săptămână, clubul Universitatea Craiova a încheiat în mod amiabil relaţiile contractuale cu antrenorul principal Corneliu Papură. Pentru a nu perturba activitatea clubului, am preferat să ţinem această informaţie confidenţială. În acest moment suntem în procedura pentru desemnarea unui nou antrenor principal şi sperăm că vom lua cea mai bună decizie. Pentru a evita eventualele speculaţii din partea presei, facem precizarea că modul nostru de lucru nu presupune negocierea cu mai mulţi antrenori în acelaşi timp", au anunţat oltenii prin intermediul paginii de Facebook. 

Pe lista celor de la U Craiova au mai fost şi Edward Iordănescu, antrenor la Gaz Metan Mediaş, dar şi Cosmin Contra, fostul selecţioner al României. Iordănescu era legat de o clauză contractuală la Mediaş, în timp ce Contra şi-a manifestat dorinţa de a nu antrena, cel puţin momentan, în Liga 1. 

Afla mai multe despre: bergodi 

viewscnt
Articole similare