Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istorie. Portughezul este peste Bican şi Pele în ierarhia golgheterilor

OFICIAL | Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istorie. Portughezul este peste Bican şi Pele în ierarhia golgheterilor
Comentarii

Cristiano Ronaldo a marcat două goluri în partida împotriva celor de la Inter din Cupa Italiei. Prin cele două reuşite, portughezul a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului.

Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istorie

Atacantul portughez de la Juventus a marcat două goluri în partida din Cupa Italiei, împotriva celor de la Inter Milano. Ronaldo a înscris în minutul 26 din penalty şi a mai dat un gol în minutul 35 al meciului.

Prin cele două reuşite, Cristiano Ronaldo a ajuns la 22 de goluri în 23 de meciuri, în acest sezon şi a devenit oficial cel mai bun marcator din istoria fotbalului.

La aproape 36 de ani (n.r. împlineşte 36 pe 5 februarie), Cristiano Ronaldo este încă într-o formă excelentă şi domină fotbalul, fiind unul dintre cei mai buni atacanţi în acest moment şi totodată cel mai bun marcator din istorie cu 763 de reuşite.

Astfel, portughezul i-a învins în clasamentul golgheterilor all-time pe Josef Bican şi Pele, ambii cu câte 762 de goluri. Într-un top 5, cei trei fotbalişti sunt urmaţi de Romario care are 740 de goluri şi Leo Messi care are 720 de reuşite.

Pe lângă acest record incredibil, Ronaldo reuşeşte să fie lider şi la capitolul duble marcate în toate competiţiile. Portughezul este cel mai bun marcator din acest sezon la acest capitol din cele mai bune 5 campionate ale Europei şi are 8 duble reuşite.

Goluri şi alte reuşite pentru Cristiano Ronaldo

La cei aproape 36 de ani, Cristiano Ronaldo se poate mândri cu una dintre cele mai bune cariere în fotbal. Portughezul este considerat de foarte mulţi ca fiind cel mai bun fotbalist şi totodată, atacantul lui Juventus nu este departe de acest lucru. Lui Ronaldo îi lipsesc foarte puţine trofee în palmares, cum ar fi Cupa Mondială şi Europa League, dar şi un Balon de Aur pentru a-l egala pe Messi.

În total, Ronaldo a câştigat alături de naţională, echipele de club, dar şi individual nu mai puţin de 75 de premii şi trofee, cele mai importante fiind, Balonul de Aur, Champions League, EURO 2016, campionatul în La Liga, Premier League şi Serie A, dar şi multe altele.

Prin statistici, trofee, premii, cariera impreionantă, în care a jucat alături de unii dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, dar şi împotriva lor, a fost jucător la nişte echipe extraordinare, Manchester United, Real Madrid, Juventus, rivalitatea cu Messi, atitudinea şi magia de pe teren îl fac pe Cristiano Ronaldo unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, dacă nu poate cel mai bun.

Cristiano Ronaldo are 19 sezoane ca jucător profesionist, în care a jucat 1043 de meciuri, a marcat 762 de goluri şi are 223 de assist-uri.

  • Sporting: 31 meciuri - 5 goluri
  • Manchester United: 292 meciuri - 118 goluri
  • Real Madrid: 438 meciuri - 450 goluri
  • Juventus: 112 meciuri - 88 goluri
  • Portugalia: 170 meciuri - 102 goluri

În 2003 Ronaldo a fost cumpărat de Man United de la Sporting, pentru 19 milioane de euro. În 2009 Real l-a cumpărat de la echipa de pe Old Trafford pentru 94 milioane de euro, iar în 2018 Juvenrul l-a luat de la Madrid pentru 117 milioane de euro.

Pe piaţa transferurilor, Cristiano Ronaldo a fost cel mai sus cotat la 120 milioane de euro, iar în prezent este evaluat la 60 milioane de euro.

Afla mai multe despre: cristiano ronaldo 

viewscnt
Articole similare