Experiențe împreună.
You are here:

OFICIAL | CSM Bucureşti şi-a trimis sportivii în şomaj tehnic, din cauza coronavirusului. Ce venituri vor avea Cristina Neagu&Co

OFICIAL | CSM Bucureşti şi-a trimis sportivii în şomaj tehnic, din cauza coronavirusului. Ce venituri vor avea Cristina Neagu&Co

Handbal

Comentarii

Sportivii de la CSM Bucureşti au fost trimişi în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă. Astfel, de la salarii de mii de euro aceşti vor avea un venit 3200 de lei

Conducerrea celor de la CSM Bucureşti a anunţat că a decis să suspende activitatea clubului şi să îi trimită în şomaj tehnic pe toţi sportivii şi angajaţii. Astfel, veniturile vor fi de aproximativ 3200 de lei, conform legii.
 
Vedeţi mai jos comunicatul prein care CSM Bucureşti a făcut anunţul:
 
”Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situaţie în care se află şi celelalte structuri sportive din România şi din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât şi colectiv.
 
Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competiţiilor sportive, hotărâri luate de federaţiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a întrerupt activitatea tuturor secţiilor, sănătatea sportivilor şi iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.
 
Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanţele militare nr. 1 şi 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligaţi de Ordonanţa 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă.
 
Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).
 
Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil.
Trebuie să avem răbdare şi înţelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate şi, suntem siguri, vom ieşi învingători şi din această teribilă încercare”.
 
În ultimul an CSM Bucureşti s-a confruntat cu probleme financiare, iar sportivii au restanţe de trei luni. Asta după ce, în urmă cu doi ani, bugetul clubului era de 10 milioane de euro.

viewscnt
Articole similare
Dragoste la prima vedere intre Simona Halep si iubitul sau. Cum s-au cunoscut