Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | De la Dinamo la U Cluj. "Şepcile roşii" au semnat un fost jucător din Ştefan cel Mare

OFICIAL | De la Dinamo la U Cluj. "Şepcile roşii" au semnat un fost jucător din Ştefan cel Mare

U Cluj

Comentarii

FC Universitatea Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile fotbalistului Andrei Blejdea, în vârstă de 24 de ani.

Crescut de Dinamo Bucureşti, Blejdea nu a debutat la nivel de seniori pentru echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, transferându-se la 18 ani în Elveţia la echipa de ligă secundă FC Wil 1900. A debutat pentru elveţieni la începutul sezonului 2014/2015. A bifat în total şase prezenţe pentru echipa de seniori şi pentru formaţia secundă a celor de la FC Wil. La începutul anului 2015 a trecut în tabăra slovenilor de la NK Domzale, evoluând pentru juniorii echipei. A fost cedat sub formă de împrumut la NK Kranj în liga secundă din Slovenia. A jucat în 17 partide pentru Kranj, marcând două goluri.

La începutul sezonului 2016/2017 a schimbat ţara, ajungând în Germania la Eintracht Braunschweig. A bifat 15 prezenţe şi a reuşit trei pase de gol pentru formaţia secundă la clubului.

A revenit în România un an mai târziu, fiind transferat de Academica Clinceni în Liga a II-a. În 23 de meciuri a înscris trei goluri pentru ilfoveni şi a reuşit şase assist-uri. În următorul sezon a îmbrăcat tricoul celor de la Pandurii Târgu Jiu. A jucat în 32 dintre cele 38 de etape ale acelei ediţii de campionat şi a marcat de opt ori. După un sezon bun din punct de vedere individual la Târgu Jiu, Andrei Blejdea a ajuns la FC Argeş la 1 iulie 2019. Alături de piteşteni a avut cel mai bun sezon, promovând alături de „trupa din Trivale” în Liga 1. În acea stagiune, Blejdea a fost utilizat în 24 de meciuri, bifând 12 goluri şi 5 pase de gol.

În prima parte a sezonului recent încheiat, Andrei Blejdea a evoluat în 11 jocuri pentru FC Argeş, după care în retur a revenit la Dinamo Bucureşti, echipă ce l-a format, purtând tricoul „alb-roşiilor” de 11 ori.

La nivel de echipă naţională, noul jucător al Universităţii Cluj are 11 selecţii pentru naţionala U17 a României.

Afla mai multe despre: blejdeatransferu clujdinamo 

viewscnt
Articole similare