Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Dovada că UEFA a trecut Cupa Campionilor câştigată de Steaua în palmaresul FCSB

OFICIAL | Dovada că UEFA a trecut Cupa Campionilor câştigată de Steaua în palmaresul FCSBgalerie foto

FCSB

Comentarii

UEFA a lansat topul coeficienţilor pe 10 ani, în care sunt luate în calcul şi trofeele câştigate în trecut de echipele afiliate, iar în dreptul FCSB apar 4,000 puncte aferente Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Clasamentul în cauză folosit din acest sezon pentru a împărţi o parte din veniturile generate anual pentru cupele europene. Sunt luate în calcul performanţele din ultimii 10 ani în cupele europene, dar şi trofeele câştigate de-a lungul timpului.

Astfel, FCSB punctează în acest top inclusiv cu Cupa Campionilor Europeni cucerită de Steaua în 1986, semn că UEFA consideră că palmaresul se află în continuare la echipa patronată de Gigi Becali, după cum se poate observa în imaginea de mai jos (coloana "Title").

Atât FCSB, cât şi CSA Steaua au susţinut până acum că deţin palmaresul echipei înfiinţate în 1947, însă UEFA consideră că FCSB e continuatoarea echipei care cucerea CCE în 1986, cel puţin până la o decizie clară a justiţiei în acest sens.

4,000 puncte valorează cucerirea Cupei Campionilor Europeni din 1986, fiind din acest punct de vedere echivalentul unei calificări în grupele competiţiei în prezent (4,000 puncte e bonusul oferit de UEFA pentru calificare).

FCSB e echipa din România cu cea mai bună poziţionare în acest clasament al coeficienţilor pe 10 ani. Roş-albaştrii ocupă locul 49 în Europa, cu 62,500 puncte (4,000 fiind reprezentate de CCE câştigată în 1986).

După FCSB (62,500 pct) urmează la mare distanţă CFR Cluj, cu 27,000 puncte, locul 121 la general. Pe trei este deloc surprinzător Astra (locul 203, 14,000 pct), graţie performanţelor din ultimele sezoane.

Urmează însă două surprize: Unirea Urziceni şi FC Vaslui sunt pe locurile 4, respectiv 5, deşi s-au desfiinţat. Ambele o devansează de exemplu pe Dinamo, formaţie care a jucat în cupele europene în 6 din ultimele 10 sezoane, fără însă să realizeze vreo performanţă notabilă. Urziceni punctează consistent graţie sezonului 2009-2010, când formaţia condusă atunci de Dan Petrescu a jucat direct în grupele Champions League şi a obţinut 8 puncte în partidele cu Sevilla, VfB Stuttgart şi Glasgow Rangers.

După Dinamo urmează restul echipelor care au reprezentat România în cupele europene în ultimii 10 ani, care punctează însă doar cu coeficientul de ţară.


 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: uefafcsbdovadacupa campionilor,  

viewscnt
Articole similare