Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Edi Iordănescu este noul antrenor al FCSB-ului! Prima conferinţă de presă a tehnicianului: ”MM e un profesionist, a mai încercat să mă aducă aici”

OFICIAL | Edi Iordănescu este noul antrenor al FCSB-ului! Prima conferinţă de presă a tehnicianului: ”MM e un profesionist, a mai încercat să mă aducă aici”

FCSB

Comentarii

FCSB a confirmat oficial aducerea lui Edi Iordănescu pe banca echipei. Tehnicianul a condus şi prima şedinţă de pregătire la FCSB, în cursul zilei de miercuri.

-Sunt onorat, simt o responsabilitate imensă pe care sunt dispus să mi-o asum. S-au schimbat nişte lucruri dacă sunt în faţa dumneavoastră. Vrem să construim o echipă de care să fie mândră lumea.

-Planul meu după ce am plecat de la CFR a fost să plec în afară, am ratat o oportunitate bună de a pleca, pentru că am raspuns prea târziu. Am spus că am parcurs anumite etape în fotbalul românesc şi am vrut să plec.

-Am stat faţă în faţă cu patronul clubului, nu pentru prima oară, dar am găsit un om schimbat. Când m-a chemat să vornim, am mers cu tot respect, dar cu convingerea că nu va fi o colaborare. Am descoperit un om total schimbat, ce înseamnă latura care mă interesează, profesională.

-Mi-a acceptat în totalitate clauzele. Am verificat câteva zile cu avocaţii. Îi sunt recumoscător şi recunosc că m-a sensibilizat foarte tare. Recunosc că a fost factorul decisiv, pe lângă jucători, dar şi MM a fost un factor important.

-Cred în cuvântul dânsului, pentru că mi-a promis anumite chestii, cred în contractul meu, unul atipic pentru România şi cred în persoana mea, felul meu de a fi, cine sunt. Când am plecat de la CFR am mulţumit grupului cu care am făcut perfoprmanţă, şi aici a contat foarte mult grupul, cu jucători plini de potenţial.

-Cred că lucruile din trecut sunt clare, au fost momente nefericite pentru noi. MM e un profesionist, aşa ştie şi el despre mine. El a mai avut două tentative de a mă aduce şi de atunci relaţiile sunt mult mai bune între noi. Am mai vorbit despre posibilitatea de a reveni aici.

-A avut un rol decisiv în comunicarea dintre mine şi club şi a contat foarte mult. Suntem oameni ce iubim acest sport şi suntem oameni maturi, înţelegem că doar împreună putem ajuta clubul. Prima mea cerere de la el a fost să vină din nou să stea cu echipa pe bancă şi a spus că, deşi nu mai voia, o va face dacă e cazul.

-Voi apela la toate mijloacele posibile să îmi apăr clubul şi jucătorii şi să facem performanţă. Patronul are dreptul şi libertatea să comnteze ce doreşte, dar ştie ce l-am rugat. Dacă are supărări să le direcţioneze către mine. Să încerce să lase jucătorii în gestionarea mea completă.

-Jucătorii vor fi disciplinaţi de mine şi atât. Ce va spune patronul îşi va asuma. Prin ieşirile sale, care uneori sunt benefice, sper să ne susţină.Uitaţi-vă că mi-am îndeplinit obiectivele oriunde am fost. În primul mandat la CFR, singura excepţie, era imposibil, chiar şi cu trofeul luat. Am mai avut două propuneri aici, de la Gigi Becali, iar acum am venit.

-Credeţi că aş fi venit dără să ştiu că voi fi stâlpul de susţinwere pentru jucători? Ei ştiu asta, mereu îi voi apăra. Dacă fac promisiuni acum, nu ştiu cât va însemna. Haideţi să lăsăm timpul să îşi spună cuvântul.

-Nu îmi este confortabil să am jucători mitaraliaţi de oricine, nu doar de patron, ar însemna o muncă majoră să îi îndreptăm. Eu sunt pe deplin responsabil de rezultat, iar jucătorii răspund doar în faţa mea. Mi-ar plăcea ca ei să poată să fie cât mai liniştiţi. Tot ce înseamnă metodică de muncă îmi aparţine mie şi doar mie.

-Nu ştiu despre ce e vorba cu oferta de la CFR, nu s-a pus problema unei reveniri. Antrenez un alt grup, sunt jucători cu care am mai lucrat, pe mai toţi îi cunoşteam. Dacă nu aveam încredere în grupul de jucători, indiferent de contract, era greu să vin.

-E un moment greu pentru noi, dar dacă am venit, îmi asum. Cuvântul de bază e răbdarea. Rezultatul vine în urma unui proces şi e nevoie de multă muncă şi răbdare. Pentru mine toţi jucătorii sunt importanţi, toţi sunt speciali.

-Cine crede că pe termen scurt vor fi schimbări majore, se înşală. Totul vine în baza unui proces de muncă. Tactica nu se schimbă peste noapte. Am o singură tristeşte, faptul că sunt suporteri ai Stelei, unii de zeci de ani, caer sunt împărţiţi, ăla e cel mai trist lucru, şi pentru Steaua, dar şi pentru fotbalul românesc.

-Cunosc foarte bine grupul de jucători, dar mai am nevoie de timp de evaluare, înainte de a ştii dacă mai am nevoie de transferuri. Scopul meu e să vin aici, să câştig bani din performanţă, nu din amenzi sau clauze de reziliere.

-Din vară tragem linie şi vedem ce se doreşte. Înţelegerea e că obiectivul e titlul, iar eu mi l-am asumat. Mă uit deja în sus, m-am aşezat la o partidă de şah începută şi sunt în dezavantaj. Dacă nu se va întâmpla asta, tragem linie şi vedem.

-Chiar dacă m-am răzvrătit în trecut, nu înseamnă că nu respectam omul care finanţa echipa. Oriunde am fost, am avut respect. La CFR era multă experienţă, valoare demonstrată. Aici, mult potenţial, multă calitate, mult talent. Trebuie să confirmăm, să devenim certitudini. Valorea înseamnă trofee, performanţă în Europa, prezenţe la echipa naţională.

-Şumi este prietenul meu, nu vreau să comentez ce a zis domnul Porumboiu. Apreciez comentariile lui, dar nu comentez. Trebuie eficienţă, iar pentru asta e nevoie de multă muncă. Toată lumea, în frunte cu patronul şi suporterii, trebuie să aibă răbdare.

-Când mi-a spus Becali că îmi acceptă tot ce e în contract, m-am gândit ce să pun ca să nu accepte. Când am făcut asta, alături de avocaţi, a fost momentul când s-a schimbat tot. Au un rol esenţial fanii. Anumite lucruri care le-au picat prost nu vor mai fi. Au promisiunea mea.

-Îmi place ca climatul să fie unul profesionist total, să fie disciplină, concentrare la antrenament. Cum te antrenezi joci. vreau disciplină maximă şi m-am asigurat că toată lumea a înţeles asta. La antrenament, toată lumea e în slujba echipei şi atât. Pentru mine, seriozitatea şi profesionalismul fac diferenţa. Cine nu se va implica, indiferent de nume, se va exclude singur.

-Eu am nevoie de suporteri, echipa are şi mai ales băieţii au nevoie. Îi aştept aproape.


Edi Iordănescu este oficial noul antrenor al FCSB-ului. Deşi se ştia despre venirea sa, întrucât Gigi Becali dezvăluise că îl va aduce pe fostul tehnician al CFR-ului pe bancă încă din ultimele zile, veştile au fost confirmate de abia miercuri, pe contul oficial de Facebook al echipei.

Edi Iordănescu este noul antrenor al FCSB-ului!

”FCSB anunţă că Edward Iordănescu este noul antrenor principal al echipei noastre. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani preia echipa după şapte meciuri oficiale în care roş-albaştrii au fost pregătiţi de Dinu Todoran.

Noul antrenor a condus deja prima şedinţă de pregătire la Baza Sportivă FCSB şi, pe lângă vechiul staff de la FCSB, i se vor alătura Alexandru Radu şi Michele Iannucci.

Edward Iordănescu va susţine prima sa conferinţă de presă din postura de antrenor al FCSB joi, începând cu 14:30, la sala de conferinţe de presă de la Baza Sportivă FCSB. Clubul nostru îi urează Bun Venit şi să aibă parte de cât mai multe succese la conducerea echipei!”, se arată în mesajul postat de ”roş-albaştri”

Între timp, Edi Iordănescu a condus şi primul antrenament de când se află la conducerea echipei, miercuri, înainte de a fi prezentat oficial de club.

Afla mai multe despre: fcsbedi iordănescu fcsb 

viewscnt
Articole similare