Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Fostul coleg al lui Nicolae Stanciu a semnat pe patru ani cu West Ham! Slavia Praga va încasa o sumă impresionantă

OFICIAL | Fostul coleg al lui Nicolae Stanciu a semnat pe patru ani cu West Ham! Slavia Praga va încasa o sumă impresionantă
Comentarii

West Ham United a remizat, miercuri seară, pe terenul celor de la Manchester United, scor 1-1, şi şi-a asigurat prezenţa în următoarea ediţie de Premier League, cu o etapă înainte de finalizarea sezonului.

UPDATE 24.07 - OFICIAL! Tomas Soucek (25 de ani) a semnat pe patru ani cu West Ham United. Mijlocaşul ceh, fost coleg cu Nicolae Stanciu la Slavia Praga, a fost mai întâi împrumutat de Slavia la formaţia din Londra, care a plătit 4,5 milioane de euro pentru împrumutul său. Acum, Soucek va rămâne definitiv la West Ham, iar "ciocănarii" au plătit încă 16,2 milioane de euro pentru transfer. Suma total este de 20,7 milioane de euro.


În consecinţă, "ciocănarii" vor activa clauza de transfer definitiv a mijlocaşului ceh de la Slavia Praga, Tomas Soucek, pentru aproximativ 16 milioane de euro. Mijlocaşul a fost achiziţionat sub formă de împrumut în iarnă, atunci când West Ham a plătit celor de la Slavia Praga 4.5 milioane de euro. Englezii şi-au luat angajamentul că vor mai vira alte 16 milioane de euro dacă echipa se va salva de la retrogradare, ceea ce s-a şi întâmplat.

Tomas Soucek s-a integrat greu la West Ham, evoluând puţin şi modest în primele trei luni. După revenirea din pauza pricinuită de pandemie, Soucek a fost un alt fotbalist. A fost titular incontestabil şi unul dintre cei mai buni jucători ai lui David Moyes. A bifat 8 meciuri consecutive ca titular şi integralist, reuşind să marcheze trei goluri, cu Chelsea, Newcastle şi Watford, reuşite care au ajutat-o pe West Ham să se salveze de la retrogradare.

Astfel, problemele financiare ale celor de la Slavia Praga au dispărut. Campioană în Cehia şi cu banii de pe Soucek, Slavia ajunge să se autofinanţeze şi să nu mai stea la mâna patronilor chinezi, care au anunţat în urmă cu câteva luni că intenţionează să-şi retragă sprijinul. Era în discuţiie şi îndepărtarea lui Nicolae Stanciu de la echipă, desemnat recent cel mai bun mijlocaş din Cehia, din cauza salariului foarte mare avut.

"Cred eu că, dacă se vor retrage cei din China, clubul are resurse financiare destul de mari. De exemplu, căpitanul nostru a plecat în iarnă la West Ham, iar dacă cei de acolo se vor menţine în Premier League, în vară vor trebui să mai vireze alte 16 milioane de euro. Suma totală, cred, undeva la 20 milioane de euro. Chiar şi în vremurile astea greu s-au plătit banii normal, la zi, fără nicio întârziere",  a declarat Stanciu, pentru Telekom Sport, în urmă cu o lună.

 

Afla mai multe despre: tomas soucektransferwest hamoficial 

viewscnt
Articole similare