Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Franţa va organiza Cupa Mondială de rugby din 2023

OFICIAL | Franţa va organiza Cupa Mondială de rugby din 2023

Rugby

Comentarii

Franţa va organiza din nou turneul final al Cupei Mondiale de rugby, în 2023, după ce a găzduit ediţia din 2007, au stabilit, miercuri, membrii Consiliului World Rugby.

Desemnarea Franţei ca organziatoare a CM-2023 este considerată o surpriză. World Rugby (fostul IRB) a recomandat ca Africa de Sud să fie desemnată ţară-gazdă, dar membrii consiliului au hotărât altceva.

Irlanda a fost eliminată în turul I de scrutin, când a primit numai opt voturi din 39, faţă de 13 Africa de Sud şi 18 Franţa. În turul al doilea, Franţa a primit 24 de voturi, în timp ce Africa de Sud a luat doar 15 voturi.

În ceea ce priveşte raportul de evaluare întocmit de World Rugby, Africa de Sud a primit un scor general de 78,97 la sută, Franţa - 75,88 la sută, iar Irlanda - 72,25 la sută. Franţa a criticat raportul de evaluare, pe care l-a considerat "plin de erori".

Prima ediţie a Cupei Mondiale de rugby a avut loc în 1987, în Australia şi Noua Zeelandă, iar următoarea se va desfăşura în Japonia, în 2019. România s-a calificat la toate turneele finale, de la prima ediţie şi până în 2015, în Marea Britanie.

Afla mai multe despre: rugbyfrantaworld rugbyafrica de sudromaniaaustraliairlandajaponiamarea britanie 

viewscnt
Articole similare