Experiențe împreună.
You are here:

OFICIAL | FRF anunţă că fotbalul din România se poate relua pe 16 mai, dacă situaţia răspândirii coronavirusului se îmbunătăţeşte

OFICIAL | FRF anunţă că fotbalul din România se poate relua pe 16 mai, dacă situaţia răspândirii coronavirusului se îmbunătăţeşte

FRF

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri, că fotbalul din ţara noatră s-ar putea relua pe 16 mai, dacă situaţia răspândirii coronavirusului se îmbunătăţeşte.

Site-ul frf.ro notează că, în cadrul unei şedinţe prin videoconferinţă a Grupului de Lucru dedicat situaţiei competiţionale din România, grup din care fac parte, printre alţii, preşedintele FRF Răzvan Burleanu, secretarul general al LPF Justin Ştefan şi reprezentanţi ai cluburilor din primele trei eşaloane, s-a decis că fotbalul din ţara noastră se poate relua cel mai devreme pe 16 mai.

Comunicatul transmis de FRF:

"Miercuri, 18 martie, a avut loc prima şedinţă prin videoconferinţă a Grupului de Lucru dedicat situaţiei competiţionale din România în contextul pandemiei COVID-19.

În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că termenul cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România ar putea fi 16 mai 2020, dacă situaţia privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăţi în jurul acestei date.

Dezbaterile au avut în vedere următoarele aspecte:

starea de urgenţă declarată în România;
perioada necesară reacomodării la efort a jucătorilor;
modificarea termenului UEFA pentru finalizarea competiţiilor naţionale: 28 iunie faţă de 1 iunie;
situaţia actuală a fiecărei competiţii, meciuri rămase de disputat;
expirarea contractelor jucătorilor la data de 30 iunie sau mai devreme;
închiderea bazelor sportive.
Luând în considerare că la nivel de competiţii această criză conduce la mari probleme din punct de vedere sportiv şi financiar pentru toate părţile implicate, pentru a putea reduce impactul negativ asupra întregului sistem fotbalistic s-au căutat cele mai bune soluţii de finalizare a competiţiilor naţionale:

respectând şanselor tuturor echipelor,
utilizând toate datele calendaristice posibile,
respectând calendarul competiţiilor de club europene,
având în vedere situaţia contractuală a jucătorilor,
previzionând începerea următorului sezon în a doua jumătate a lunii iulie.
Obiectivele în luarea deciziilor:

Siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiţii sportive;
Sustenabilitatea financiară a cluburilor;
Producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante.
Grupul de Lucru este format din:

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF;
Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct FRF;
Felix Grigore, manager competiţii FRF;
Mihai Andrieş, competiţii FRF;
Adrian Stângaciu, şef serviciu juridic FRF;
reprezentanţii Ligii 1, Ligii 2 şi Ligii 3 în Comitetul Executiv: Valeriu Argăseală (FCSB) şi Bogdan Bălănescu (FC Dinamo), Auraş Braşoveanu (Concordia Chiajna), Marius Burcă (Metaloglobus), Florea Spânu (CSO Filiaşi), Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia);
Justin Ştefan, secretar general LPF;
Emilian Hulubei, preşedinte AFAN şi membru în Comitetul Executiv FRF.
Amintim şi măsurile anunţate luni, 16 martie, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, printre care:

Organizatorii evenimentelor organizate şi desfăşurate în spaţii deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligaţi să dispună măsuri care să asigure distanţa de minimum 1 metru între participanţi.
Se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală, realizate în spaţii închise.
Următoarea întâlnire a grupului de lucru va avea loc joi, 19 martie 2020, ora 17:00, tot prin videoconferinţă.

Membrii Grupului de Lucru invită toată familia fotbalului românesc să dea dovadă de solidaritate, unitate, toleranţă şi responsabilitate în această perioadă dificilă!", notează site-ul frf.ro.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe