Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Gloria Buzău s-a retras din Liga 2! Motivul pentru care s-a ajuns la decizia drastică. Ce se întâmplă cu fotbalul din oraş

OFICIAL | Gloria Buzău s-a retras din Liga 2! Motivul pentru care s-a ajuns la decizia drastică. Ce se întâmplă cu fotbalul din oraş

Fotbal

Comentarii

Gloria Buzău s-a retras, oficial, din Liga 2. Federaţia Română de Fotbal a fost înştiinţată de decizia autorităţilor. Motivul avansat e acela că "restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar şi din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul şi regulamentele Federaţie Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal".

UPDATE | A venit şi anunţul oficial. Clubul s-a retras din Liga 2: "Sport Club Municipal Gloria Buzău anunţă retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul naţional al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19.01.2021, după infomarea, în prealabil, a Federaţiei Române de Fotbal.

Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar şi din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul şi regulamentele Federaţie Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conducerea clubului doreşte să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii şi Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărţiţi în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licenţă PRO, A, B şi C.

Totodată, menţionăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătăţirea şi modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiţii, realizate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău şi Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii şi Juniori.

Mulţumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape şi care ne-au încurajat!", a transmis Gloria Buzău. 


Astăzi, 18 ianuarie, conducerea clubului sportiv Gloria Buzău a decis desfiinţarea secţiei de fotbal a clubului. Formaţia antrenată de Ilie Stan este clasată pe locul 10 în Liga 2 cu 15 puncte.

Formaţia din Buzău nu avea probleme financiare, din acest motiv decizia de a desfiinţa secţia de fotbal a fost una total neaşteptată. Clubul este finanţat de autorităţile locale iar primarul din Buzău, Constantin Toma, a declarat că va retrage finanţarea dacă FRF nu permite cluburilor publice să promoveze în Liga 1.

Dacă nu se schimbă regulamentul şi nu suntem lăsaţi să promovăm e posibil să renunţăm la echipa de Liga a 2-a. Există şi posibilitatea de a înfiinţa şi continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanţă”, declara în urmă cu o săptămână primarul din Buzău la Campus TV.

Astăzi, Ilie Stan ar fi trebuit să plece cu jucătorii în cantonament la Sărata Monterou însă chiar înainte de plecare jucătorii au fost anunţaţi de preşedintele clubului, Dragoş Ceauşel, că echipa nu va mai continua în actualul sezon de Liga 2 şi jucătorii îşi pot căuta alte echipe.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: liga 2 

viewscnt
Articole similare