Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Lovitură uriaşă pentru Walter Zenga! O va antrena în Serie A pe fosta campioană a Italiei

OFICIAL | Lovitură uriaşă pentru Walter Zenga! O va antrena în Serie A pe fosta campioană a Italiei

Serie A

Comentarii

Walter Zenga (59 de ani) e favorit pentru a prelua banca tehnică a clubului Cagliari, din Serie A, după ce conducerea a ales să producă o schimbare la echipă.

UPDATE | Cagliari a anunţat marţi seară instalarea cu Walter Zenga pe banca tehnică a echipei. Fostul mare portar italian a semnat un contract valabil până în vara anului 2021 cu gruparea rossoblu. 


Walter Zenga revine în fotbal. Cagliari, clubul cu care negociază

Antrenorul italian este pregătit să preia un club de fotbal, după o pauză de un an. Ultima dată, Walter Zenga a antrenat-o pe Venezia, dar de care s-a despărţit pe 5 martie 2019.

Clubul din Sardinia a ales să-l înlocuiască pe italianul Rolando Maran, a cărui contract urma să expire în iunie 2022. Fatale i-au fost ultimele rezultate înregistrate în campionat. 

Conform sport.sky.it, Walter Zenga este alesul pentru a conduce echipa, iar alături îi va sta secundul Max Canzi, care a fost tehnician la echipa Primavera a clubului. Preşedintele Tommaso Giulini a fost cel care a orchestrat ultimele mutări de pe banca tehnică. 

  • 1970 e anul în care Cagliari a câştigat singurul titlu de campioană în Italia. 
  • 190 de milioane de euro e cota de piaţă a lotului lui Cagliari, conform transfermarkt.de

Planul iniţial al lui Cagliari a fost altul

Luni, în birourile clubului, a avut loc şedinţa decisivă în care s-a luat decizia de a-l instala pe Walter Zenga în funcţia de antrenor. În acest moment, doar anunţul oficial al instalării lipseşte.

Sursa citată a mai susţinut că preşedintele Tommaso Giulini a dorit să-l numească principal pe Max Canzi, dar lipsa de experienţă a acestuia din urmă a cântărit decisiv. Astfel, conducerea a adus la cârmă un antrenor experimentat, care cunoaşte prima ligă italiană. 

Walter Zenga le-a antrenat, în ultimele două decenii, pe: FC Naţional, FCSB, Steaua Roşie Belgrad, Gaziantepspor, Dinamo Bucureşti, Catalnia, Palermo, Al Nassr, Al Jazira, Sampdoria, Al Shabab, Wolverhampton, Crotone şi Venezia. 

Walter Zenga o preia pe Cagliari într-un moment în care clubul se află pe locul 11 în Serie A, cu 32 de puncte, la şapte puncte în spatele locurilor care duc în competiţiile europene. 

Antrenorul italian va avea un lot plin de vedete la Cagliari. Printre cele mai importante nume sunt: Giovanni Simeone, Gastón Pereiro, Radja Nainggolan, Nahitan Nández sau Alessio Cragno. 

Afla mai multe despre: walter zengawalter zenga cagliariwalter zenga antrenorwalter zenga serie a 

viewscnt
Articole similare