Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Martin Ambros a refuzat CSM pentru a semna cu o formaţie rivală a ”tigroaicelor”

OFICIAL | Martin Ambros a refuzat CSM pentru a semna cu o formaţie rivală a ”tigroaicelor”

Handbal

Comentarii

Martin Ambros a fost anunţat oficial ca viitorul antrenor al formaţiei ruse Rostov Don, urmând să-l înlocuioască din vară pe francezul Frederic Bougeant. Ambros Martin a semnat un contract pe un an, cu drept de prelungire pentru încă unul.

Martin a anunţat în luna februarie că pleacă de la Gyor după şase ani petrecuţi la formaţia din Ungaria. Pe lista formaţiilor interesate de serviciile sale era şi CSM Bucureşti, care îl dorea ca înlocuitor al suedezului Per Johannson. Oficialii celor de la CSM au încercat să-l convingă să vină în România, mai ales că era şi selecţioner, dar în cele din urmă oferta ruşilor a fost mai bună.

Ambros Martin, în vârstă de 49 de ani, şi-a început cariera de antrenor la echipa spaniolă SD Itxako, alături de care a câştigat Cupa EHF în 2009, iar doi ani mai târziu a ajuns în finala Ligii Campionilor. În 2012, spaniolul s-a mutat la Gyor şi a cucerit de trei ori Liga Campionilor, în 2013, 2014 şi 2017. El a fost desemnat cel mai bun antrenor din handbalul feminin în 2015, 2-16 şi 2017.

Tehnicianul spaniol a mai jucat o finală de Liga Campionilor cu Gyor, în 2016, dar atunci a pierdut la loviturile de departajare, scor 26-29, în faţa celor de la CSM Bucureşti. Campioana României şi cea a Ungariei vor fi adversare în semifinalele actualului sezon al Ligii Campoionilor. Meciul se va disputa la 12 mai, de la ora 16:15, în cadrul Final Four-ului de la Budapesta. În cealaltă semifinală se vor întâlni, de la ora 19:00, Rostov şi Vardar.

Afla mai multe despre: martin ambroscsm bucuresti 

viewscnt
Articole similare