Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | O nouă plecare de la Viitorul! Fotbalistul trecut şi pe la Dinamo a semnat cu un club din Ungaria: "Va ajuta fotbalul maghiar în viitor"

OFICIAL | O nouă plecare de la Viitorul! Fotbalistul trecut şi pe la Dinamo a semnat cu un club din Ungaria: "Va ajuta fotbalul maghiar în viitor"

Farul Constanța

Comentarii

Szabolcs Kilyen (22 de ani), jucător cu dublă naţionalitate, română şi maghiară, a semnat un contract pe un sezon cu echipa din Ungaria, Vasas. Fundaşul dreapta a fost prezentat oficial şi a oferit primele declaraţii.

Szabolcs Kilyen este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, dar nu a avut niciodată şanse reale de a juca pentru Viitorul. 

Din 2017 şi până în prezent, fundaşul dreapta a fost împrumutat la Sepsi, ASA Târgu Mureş, Mioveni şi Dinamo, iar în acest an a semnat cu Vasas, din Ungaria. 

"Am trecut peste un proces lung şi dificil în privinţa transferului. Sunt fericit că am semnat cu Vasas, întrucât clubul a fost interesat de mine şi în iarna trecută. Nu-mi este necunoscut jocul lor, i-am urmărit şi, deşi evoluez fundaş dreapta, accept orice post din defensivă", a spus şi ex-jucătorul Viitorului. 

"Szabolcs Kilyén ne-a atras atenţia datorită determinării şi eficienţei sale din defensivă, a capacităţii mari de efort şi a vitezei. A semnat pe un an şi avem drept de prelungire unilaterală a contractului pentru încă trei ani, dacă suntem mulţumiţi de el. A jucat pentru naţionalele României, dar suntem încrezători că pe viitor va ajuta fotbalul maghiar", a declarat directorul sportiv al lui Vasas, Miklós Nagy. 

66 de meciuri a jucat Kilyen în toată cariera, cele mai multe în tricoul lui CS Mioveni. Pentru Viitorul a jucat într-un singur meci, iar pentru Dinamo, în sezonul recent încheiat, a disputat şase partide, dar fără a convinge. 

Marţi, Viitorul l-a cedat pe Vlad Achim la Dinamo. "Mijlocaşul Vlad Achim nu mai este de astăzi jucătorul formaţiei noastre, după ce contractul dintre cele două părţi a expirat. Ajuns la formaţia noastră la începutul sezonului 2018/2019, Vlad Achim a îmbrăcat de 65 de ori tricoul negru-albastru în toate competiţiile, reuşind să înscrie şi 7 goluri.

Cu FC Viitorul Constanţa a câştigat Cupa şi Supercupa României în 2019. Mulţumim Vlad Achim pentru evoluţiile în tricoul negru-albastru şi îti dorim mult succes pe viitor!", se arată în comunicatul Viitorul!

Afla mai multe despre: vasasszabolcs kilyenviitoruldinamo 

viewscnt
Articole similare