Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Pot începe lucrările pentru noua arenă din Giuleşti! Când va fi finalizat proiectul. Va costa 26 de milioane de euro!

OFICIAL | Pot începe lucrările pentru noua arenă din Giuleşti! Când va fi finalizat proiectul. Va costa 26 de milioane de euro!

Fotbal intern

Comentarii

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi modernizarea stadionului Giuleşti „Valentin Stănescu”, realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” - S.A.

Actul normativ este necesar întrucât stadionul a fost declarat (prin HG nr. 232/2017 pentru modificarea şi completarea HG nr. 1093/2013), alături de Steaua, Arcul de Triumf şi Dinamo, de interes public şi de importanţă naţională pentru organizarea, la Bucureşti, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. 

„În şedinţa de astăzi adoptăm în perspectiva Euro 2020 şi Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti "Valentin Stănescu". Finanţarea obiectivului se va face de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Transporturilor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. Premierul a făcut şi o greşeală de exprimare, pronunţând ”Euro douăzeci-douăzeci”.

În urma lucrărilor de modernizare şi consolidare, stadionul Giuleşti va avea o capacitate totală de 14.000 de locuri pentru spectatori (dintre care 75 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi) şi o suprafaţă desfăşurată de 40.491 mp. Durata de realizare a obiectivului este de 21 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 121,13 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Transporturilor (acesta din urmă fiind, prin Clubul Sportiv Rapid, şi beneficiarul obiectivului de investiţii).


 

Afla mai multe despre: giulestirapidguverneuro 2020 

viewscnt
Articole similare