Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | PSG a confirmat demiterea lui Thomas Tuchel. Vezi cine ar putea fi înlocuitorul antrenorului german

OFICIAL | PSG a confirmat demiterea lui Thomas Tuchel. Vezi cine ar putea fi înlocuitorul antrenorului german
Comentarii

PSG a anunţat astăzi despărţirea de Thomas Tuchel. Antrenorul german poate merge în Premier League, locul din care provine şi posibilul său înlocuitor.

PSG a anunţat oficial că se desparte de Thomas Tuchel

"După o analiză aprofundată a situaţiei sportive, Paris Saint-Germain a luat decizia de a rezilia contractul lui Thomas Tuchel.", a precizat clubul parizian.

"Aş dori să-i mulţumesc lui Thomas Tuchel şi staff-ului său pentru tot ceea ce au adus clubului. Thomas a pus multă energie şi pasiune în munca sa şi, bineînţeles, ne vom aminti de momentele bune pe care le-am împărtăşit împreună. Îi doresc tot ce este mai bun pentru viitorul său.", a declarat preşedintele Al-Khelaïfi.

Tuchel, 47 de ani, a fost instalat în funcţie în urmă cu doi ani şi jumătate, în locul lui Unai Emery. Germanul a antrenat anterior echipele FC Augsburg II, Mainz şi Borussia Dortmund.

În 127 de meciuri în care el a pregătit PSG, echipa a obţinut 95 de victorii, 12 rezultate de egalitate şi 20 de înfrângeri (golaveraj 342-109). În această perioadă. PSG a obţinut de două ori titlul în Franţa, o dată Cupa Franţei, o dată Cupa Ligii şi de două ori Supercupa Franţei. Pe plan internaţional, PSG antrenată de Tuchel a jucat finala Ligii Campionilor, în ediţia trecută, pierdută cu 0-1, în faţa echipei Bayern Munchen.

În actuala ediţie a Ligue 1, PSG ocupă locul 3, cu 35 de puncte, după 17 etape şi după Olympique Lyon şi Lille, cu câte 36 de puncte.

Destinaţia cea mai probabilă a lui Thomas Tuchel va fi Premier League, acolo unde sunt câteva echipe de top sau cu putere financiară mare, care au nevoie de un astfel de antrenor. Arsenal, Chelsea şi West Ham sunt unele din echipele care pot apela la serviciile antrenorului german.

Muricio Pochettino poate fi înlocuitorul ideal al lui Tuchel

Mauricio Pochettino (48 de ani) este liber de când s-a despărţit de Spurs acum aproape 2 ani. De atunci antrenorul argentinian tot aşteaptă oferta potrivită şi pare că aceasta a sosit acum. Poche a fost jucătorul celor de la PSG în perioada 2001-2003, iar în acest moment pare cea mai bună variantă pentru echipa din Paris.

Conform celor de la sport.es, Pochettino a luat deja legătura cu şefii echipei de pe Parc des Princes şi a spus că în proiectul său pentru PSG, îl vrea şi pe Leo Messi, iar cei din conducerea clubului lucrează deja să îl convingă pe strarul argentinian al lui Barcelona să vină alături de Neymar şi Mbappe. Cu toate acestea şi multe alte zvonuri, pare că numirea în funcţia de antrenor al lui Mauricio Pochettino la PSG, este doar o chestiune de timp.

Afla mai multe despre: thomas tuchel mauricio pochettino psg 

viewscnt
Articole similare