Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Răspunsul UEFA după ce Gică Hagi a acuzat forul continental că discriminează România

OFICIAL | Răspunsul UEFA după ce Gică Hagi a acuzat forul continental că discriminează România

Farul Constanța

Comentarii

Într-o conferinţă de presă recentă, Gică Hagi a acuzat UEFA că România e discriminată în raport cu campionatele puternice ale Europei, care pot trimite până la patru echipe direct în faza grupelor UCL. Răspunsul forului continental nu a întârziat să apară.

"Formatul competiţiilor UEFA şi lista de acces a cluburilor pentru perioada 2018-2021 au fost rezultatul unui proces de consultare amănunţită cu toţi actorii din fotbal, inclusiv cu toate cele 55 de asociaţii naţionale, cluburi şi ligi.

Reformele pentru ciclul 2018-2021 au arătat cum competiţiile noastre de cluburi funcţionează încât să se păstreze următoarele principii:

  • Au fost reţinute drepturile tuturor asociaţiilor şi cluburilor de a concura în competiţia de elită a cupelor europene.
  • Se păstrează solidaritatea şi piramida fotbalului, precum şi modelul european de calificare.
  • Formatul şi sistemul adoptate produc mai mulţi bani pentru cluburi", a fost răspunsul UEFA, la solicitarea GSP. 

"Domnilor, un român îşi spune părerea. Dar părerea asta trebuie susţinută, pentru că e pertinentă, elegantă, iar UEFA şi FIFA trebuie să se gândească la lucrurile astea, pentru că ei ne fac mici. Şi noi vrem să fim cu ei, să ne batem cu ei. Cerem o şansă, atât! Nu putem să dăm trei tururi de calificări. Nu, nu, nu! Direct! Stau în dezbatere cu cine vor ei, pentru că trebuie să-mi dea argumente", a spus Hagi. 

Afla mai multe despre: gica hagiuefa 

viewscnt
Articole similare