Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Suma impresionantă pe care FCSB a încasat-o anul trecut de la UEFA. Câţi bani a câştigat Real Madrid

OFICIAL | Suma impresionantă pe care FCSB a încasat-o anul trecut de la UEFA. Câţi bani a câştigat Real Madridgalerie foto
Comentarii

FCSB a încasat aproape 10 milioane de euro pentru prezenţa de anul trecut în cupele europene. Pentru eliminarea din play-off-ul Ligii Campionilor, vicecampioana României a încasat nu mai puţin de 3 milioane de euro. Lideră la încasări pentru prezenţa în cupele europene este deţinătoarea Ligii Campionilor, care a primit aproape 90 de milioane de euro.

FCSB a intrat anul trecut în preliminariile Ligii Campionilor, dar a fost eliminată din play-off de Sporting Lisabona. Aventura din Champions League i-a adus însă FCSB-ului un bonus de 3 milioane de euro. Vicecampioana României a continuat apoi în grupele Europa League, unde a terminat pe locul secund, dar a fost eliminată de Lazio, în 16-imi.

Prezenţa în grupele Europa League şi performanţele reuşite acolo au adus în bugetul clubului încă 6,88 milioane de euro. Ceea ce înseamnă că FCSB şi-a făcut bugetul de anul trecut, în jur de 12 milioane de euro, aproape în totalitate din bonusurile UEFA.



Câţi bani s-au împărţit la ”masa bogaţilor”

Sumele împărţite în Champions League sunt însă mult mai consistente. Echipa care a câştigat cel mai bine a fost Real Madrid - câştigătoarea trofeului - 88,6 milioane de euro. Pe locul secund este AS Roma - semifinalistă, 83,8 milioane de euro, iar podiumul este completat de Liverpool - finalistă, cu un bonus de 81,2 milioane de euro încasate. Echipa care a primit cei mai puţin bani pentru prezenţa în grupele Ligii Campionilor a fost Qarabag, 16,8 milioane de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbbonusuefaeuropa leaguechampions league 

viewscnt
Articole similare