Experiențe împreună.
You are here:

OFICIAL! Transfer de la PSG la Barcelona! Jucătorul a semnat pe trei ani: clauză uriaşă

OFICIAL! Transfer de la PSG la Barcelona! Jucătorul a semnat pe trei ani: clauză uriaşă

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona a definitivat transferul tânărului fotbalist Kays Ruiz, ex Paris Saint-Germain.

Noua achiziţie are 18 ani şi va juca pentru început la Barcelona B, formaţia a doua a clubului catalan.

În vârstă de numai 18 ani şi considerat unul dintre cele mai bune produse ale generaţiei sale, Kays Ruiz-Atil a părăsit-o pe FC Barcelona după şase ani şi a semant în 2015 cu Paris Saint Germain. Acum, el a revenit la Barca, acolo unde oficialii clubului au mare încredere în el că poate exploda.

Kays Ruiz-Atil a bifat 7 meciuri la prima echipă a lui PSG. El a crescut la FC Gerland, apoi s-a transferat la Lyon, de unde a fost rapid reperat de Barcelona. PSG l-a convins în 2015, însă la şase ani distanţă, francezul de 18 ani revine la Barca.

Barca a anunţat oficial mutarea pe site-ul său oficial: ”Mijlocaşul franco-marocan în vârstă de 18 ani vine în calitate de jucător liber şi a semnat un contract pe trei sezoane, până la 30 iunie 2024, plus alţi doi opţionali. Clauza sa de reziliere este de 50 de milioane de euro, dar va creşte la 100 de milioane de euro dacă fotbalistul va urca la prima echipă” anunţă clubul catalan.

 

 

Cum ajunsese Kays Ruiz-Atil la PSG

Transferul lui Atil la PSG a fost unul conjunctural. Talentatul jucător francez a ajuns pe Parc de Princes după ce Barca a primit interdicţie la transferurile juniorilor.

La 31 august 2018, el a semnat primul său contract profesionist cu clubul. În următoarele sezoane, Ruiz-Atil a jucat în UEFA Youth League, sub supravegherea lui Thiago Motta pentru sezonul 2018-19, de care era destul de aproape.

Talentul său a fost apreciat ca atare de către cei de la Adidas, care i-au propus un contract individual fotbalistului născut la Lyon.

viewscnt
Articole similare
Dinamo i-a dat Stelei o lovitură de grație! Marea speranță a sportului românesc a ajuns...