Experiențe împreună.
You are here:

OFICIAL | Transfer record pentru o echipă din Liga 1. Şi-a vândut golgheterul în străinătate pe o sumă istorică pentru club

OFICIAL | Transfer record pentru o echipă din Liga 1. Şi-a vândut golgheterul în străinătate pe o sumă istorică pentru club

Liga 1

Comentarii

Unul dintre golgheterii Ligii 1 s-a transferat oficial pentru suma de 700.000 de euro. Este vorba despre atacantul Pavol Safranko, pe care Sepsi l-a cedat la Mamelodi Sundowns, cea mai bogată echipă din Africa de Sud.

În Liga 1 s-a făcut unul dintre cele mai ciudate transferuri din ultimii ani. Sepsi şi-a vândut golgheterul tocmai în Africa de Sud. Atilla Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi, a recunoscut că Safranko va pleca la Mamelodi Sundowns, după finalul acestui sezon.

Mamelodi Sundowns este campioana ultimelor trei ediţii de campionat din Africa de Sud şi este considerată cea mai bogată echipă din această ţară.

Unul dintre golgheterii Ligii 1 s-a transferat în străinătate. Suma este un record în istoria lui Sepsi

Jucător în naţionala Slovaciei, Pavol Safranko a fost transferat de Sepsi în vara lui 2019, din Danemarca, de la Aalborg. A fost unul dintre cele mai interesante mutări făcute de echipa din Sfântu Gheorghe. Safranko a confirmat încrederea primită şi a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători de la Sepsi.

În acest sezon a marcat 7 goluri în campionat şi a reuşit 4 assist-uri, este golgheterul echipei şi se află pe locul 7 în topul celor mai buni marcatori din Liga 1. Cifrele bune i-au făcut pe cei de la Mamelodi Sundowns să încerce un transfer.

Cea mai bogată echipă din Africa de Sud a făcut prima ofertă în luna februarie, dar şefii lui Sepsi au refuzat-o, pe motiv că vor să prindă play-off-ul. Între timp, Sepsi şi-a asigurat locul în primele şase, astfel că şefii echipei au decis să-l lase pe Safranko să se transfere.

Mutarea a fost confirmată oficial şi de Atilla Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi:

”Safranko va pleca sigur, după ce a semnat cu cea mai bogată echipă din Africa de Sud, campioana Mamelodi Sundowns. Transferul a costat 700.000 de euro şi probabil vor oferi şi bonusuri financiare. La urma urmei, Mamelodi Sundowns este cel mai bogat club din Africa de Sud, a câştigat ultimele trei campionate şi acum este lider, cu un avans de 6 puncte”, a declarat Hadnagy, într-un interviu pentru Lelato.

Safranko, cel mai scump transfer făcut vreodată de Sepsi

Transferul lui Pavol Safranko la Mamelodi Sundowns a stabilit şi un record în scurta istorie a lui Sepsi. Plecat pe 700.000 de euro, internaţionalul slovac a devenit astfel cel mai scump transfer din istoria clubului Sepsi. Vechiul record îi aparţinea lui Ibrahima Tandia, care s-a transferat la Al-Hazm pentru 600.000 de euro.

Sepsi va împărţi însă suma de transfer cu Aalborg, club de la care Safranko a fost transferat. Potrivit contractului dintre cele două cluburi, Sepsi trebuie să le plătească danezilor 200.000 de euro din transferul golgheterului Safranko la Mamelodi Sundowns.

Vestea bună pentru Sepsi este că Pavol Safranko va pleca la noua sa echipă abia la finalul acestui sezon. Atacantul de 26 de ani va participa şi la EURO 2021, unde Slovacia este calificată, astfel că cei de la Mamelodi Sundowns sunt încrezători că au dat o super lovitură.

viewscnt
Articole similare
Cine e singura sportiva din Romania calificata in trei probe la Jocurile Olimpice. Candideaza si...