Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Valentin Mihăilă a fost transferat de Parma. Anunţul oficial: "Unul dintre cei mai valoroşi jucători plecaţi din Europa de Est"

OFICIAL | Valentin Mihăilă a fost transferat de Parma. Anunţul oficial: "Unul dintre cei mai valoroşi jucători plecaţi din Europa de Est"
Comentarii

Valentin Mihăilă (20 de ani) a plecat de la U Craiova la Parma, în Serie A. Transferul internaţionalului de tineret a fost anunţat atât de clubul oltean, cât şi de gruparea italiană.

Parma a anunţat pe site-ul oficial transferul definitiv al fotbalistului născut la Târgovişte. Mihăilă a semnat un contract valabil până în 2025 cu gruparea gialloblu. 

Totodată, U Craiova a anunţat, printr-unmesaj emoţionant postat pe contul oficial de Facebook, despărţirea de Mihăilă. Clubul din Bănie a postat şi un material video cu realizările fotbalistului la Craiova. 

"The Golden Boy Valentin Mihăilă va juca în Serie A la Parma Calcio 1913 şi va duce întotdeauna cu el toată dragostea suporterilor Universităţii Craiova. Suntem mândri că la 20 de ani devine unul dintre cei mai valoroşi tineri jucători plecaţi din Europa de Est într-un campionat din Big Four", a fost mesajul celor de la Craiova. 


Mihăilă a fost transferat de Parma. Încă un român în Serie A 

Mihăilă va călca pe urmele unor fotbalişti precum Adrian Mutu sau Ianis Zicu, cei doi români care au îmbrăcat în trecut tricoul celor de la Parma. Potrivit presei din Italia, Parma plăteşte 8 milioane de euro pentru Mihăilă, ceea ce îl face cel mai scump jucător vândut de club, alături de transferul lui Mitriţă la New York City FC. 

Extremă stânga la bază, Mihăilă a debutat în fotbalul profesionist în sezonul 2017-2018. Pentru Craiova, tânărul fotbalist a jucat 70 de meciuri, a marcat 10 goluri şi a oferit 13 assist-uri. Anul trecut, Mihăilă a debutat şi la naţionala de tineret, pentru care a reuşit patru goluri în patru meciuri. El a impresionat în meciul tur cu Finlanda, din preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor, atunci când a marcat un hattrick şi a contribuit şi la al patrulea gol înscris de reprezentativa noastră. 

Odată cu transferul lui Mihăilă, România ajunge la opt reprezentanţi în Serie A: Ciprian Tătăruşanu (AC Milan), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Ionuţ Radu (Inter), Ştefan Radu (Lazio), Denis Drăguş (Crotone), Răzvan Marin (Cagliari), Louis Munteanu (Fiorentina) şi Valentin Mihăilă (Parma). 

Afla mai multe despre: mihailaparma 

viewscnt
Articole similare