Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oficialii lui Lazio Roma îşi doresc o confruntare finală cu Juventus Torino pentru titlul din Serie A: "Aş accepta un play-off"

Oficialii lui Lazio Roma îşi doresc o confruntare finală cu Juventus Torino pentru titlul din Serie A: "Aş accepta un play-off"

Serie A

Comentarii

Preşedintele clubului de fotbal Lazio Roma, Claudio Lotito, a declarat că ar fi de acord cu un play-off cu Juventus Torino pentru deciderea titlului de campioană în Italia, potrivit unui interviu publicat în cotidianul ''La Repubblica''.

Campioana Juventus ocupă primul loc în Serie A, având un punct în plus faţă de a doua clasată, Lazio, sezonul fiind suspendat în martie din cauza pandemiei de coronavirus. Planurile prevă  reluarea antrenamentelor în Serie A în data de 18 mai, dar o decizie în privinţa începerii sezonului nu a fost luată. Juventus şi Lazio mai au de jucat 12 meciuri şi partida directă era programată iniţial să aibă loc la Torino, pe 26 aprilie.

''În primul meci cu Juventus am câştigat cu 3-1, iar în Supercupă cu 3-1. Şi mai avem de jucat un al doilea meci. Ca să fim corecţi, o echipă ca Inter Milano, care are opt puncte mai puţin ca noi, sau Atalanta, care are 14 puncte mai puţin, spuneţi-mi dacă ar trebui implicate? Da, aş accepta un play-off. Dar nu am propus eu aşa ceva'', a afirmat Lotito.

Conducătorul clubului la care joacă românul Ştefan Radu a explicat că Lazio a ales să sacrifice participarea în Europa League pentru Serie A: ''Am făcut o alegere, crezând că nu putem juca pe trei fronturi, am sacrificat Europa League, având în vedere deplasările, era cea mai inconfortabilă competiţie. Astfel, noi am jucat o dată pe săptămână, în timp ce alţii au jucat de două ori. Dacă vom relua competiţie, toţi vom juca de două ori pe săptămână şi ne-am pierde avantajul. Dar cred că ar fi în interesul celor 20 de cluburi''.

Lazio s-a aflat în aceeaşi grupă cu CFR Cluj în Europa League şi a terminat pe locul al treilea, cu doar şase puncte. Lotito a acuzat şi faptul că singurele cluburi care nu doresc reluarea competiţiei în Serie A sunt cele din subsolul clasamentului, care doresc astfel să evite retrogradarea în Serie B.

''Cine nu vrea? Comparaţi declaraţiile cu poziţiile din clasament, în capul oamenilor e ideea de a bloca retrogradările'', a subliniat Lotito.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare