Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oficialii lui Sepsi nu au trecut peste derapajele xenofobe de la Constanţa: „Ne retragem şi gata! Nu mai putem şi nu mai acceptăm!”

Oficialii lui Sepsi nu au trecut peste derapajele xenofobe de la Constanţa: „Ne retragem şi gata! Nu mai putem şi nu mai acceptăm!”

Superliga

Comentarii

Sepsi a suferit o înfrângere în deplasare la Constanţa, cu Farul, scor 0-1.

Oficialii lui Sepsi nu au trecut peste derapajele xenofobe de la Constanţa: „Ne retragem şi gata! Nu mai putem şi nu mai acceptăm!”

În minutul 18 al meciului Farul - Sepsi, galeria dobrogenilor a apelat prima dată la scandări xenofobe: „Afară, afară cu ungurii din ţară!”.

Attila Hadnagy (40 de ani), directorul general al covăsnenilor, a anunţat că nu mai acceptă o asemenea atitudine din partea adversarilor şi cere măsuri drastice.

„Înainte de toate, felicit Farul pentru victorie. Am jucat bine, dar ei au câştigat. Se întâmplă, ăsta-i fotbalul. Însă cu xenofobia nu mai pot! Nu mai accept! Domnilor, a ajuns să ne fie frică să jucăm cu echipele cu galerii puternice. 

Îi felicităm pentru fani, dar să-şi susţină echipa, nu să ne dea pe noi afară din ţară. Pe Niczuly l-au făcut în toate felurile, au aruncat cu de toate în el, cu suc si altele. Gata! Nu mai acceptăm! Vă deranjăm cu ceva? Ne retragem şi gata. 

Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe. Nimeni nu o să spună asta!”

Cu ce-am greşit? Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe. Nimeni nu o să spună asta, pentru că la noi lumea nu are grija altora. Reprezentăm România! La tragerea la sorţi din Europa a scris Sepsi Sf. Gheorghe (ROU). Suntem din România! Sfântu Gheorghe e în România. 

Arbitrii să fie mai atenţi şi la ce e în tribune. Să oprească meciurile. Orice pas de pe banca noastră e văzut, dar nenorocirile din tribune nu le aude chiar nimeni? Cerem sancţiuni aspre! Aşa nu se mai poate. Mereu am tăcut, însă nu mai putem aşa”, a spus Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi, pentru gsp.ro.

Ce riscă Farul după atitudinea suporterilor:

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţionat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei 

Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

Niczuly Roland a fost extrem de afectat la interviul de după meci: „M-au scuipat. Au fost doar scandări xenofobe şi înjurături”

 

Afla mai multe despre: sepsifarul constantaattila hadnagy 

viewscnt
Articole similare