Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oficialii rapidişti îl atacă pe Valerii Moraru: "Unii oameni profită că am demarat acest proiect"

Oficialii rapidişti îl atacă pe Valerii Moraru: "Unii oameni profită că am demarat acest proiect"

Fotbal intern

Comentarii

Directorul general al clubului Academia Rapid, Ovidiu Burcă, a declarat că preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcii Rapid nu ar fi crescut dacă Primăria Sectorului 1 nu ar fi înfiinţat echipa sa, omul de afaceri Valerii Moraru profitând de această situaţie.

"Noi aveam alte aşteptări, dar mergem înainte şi vedem ce se întâmplă. Urmărim cu interes ceea ce se întâmplă acolo, am văzut că Azuga Waters, creditorul principal nu e de acord cu evaluarea care a fost făcută, vom vedea ce se întâmplă. Vom vedea cum ne vom poziţiona vizavi de această creştere, acum abia am aflat. Sunt surprins oarecum de cum decurg lucrurile. Dar suntem optimişti. Dezamăgit nu sunt, doar surprins. Probabil că dacă proiectul ăsta al nostru nu demara sunt ferm convins că se rămânea la alte valori, la alte sume. Unii oameni profită de acest lucru”, a declarat Ovidiu Burcă pentru news.ro.

Rugat să comenteze poziţia preşedintelui adversarei din liga a IV-a, AFC Rapid, Horia Manoliu, care a fost de acord cu majorarea preţului de pornire, fiind prezent în Adunarea Generală a creditorilor, Burcă a spus: "Nu am eu ce să comentez despre Horia Manoliu, să fie sănătos. Dumnealui îşi apără ce are de apărat, pe noi nu ne interesează. Oameni care au căpuşat acest club în continuare fac tot felul de tertipuri, se folosesc de tot felul de proceduri pentru a întârzia un final care este previzibil. Ei fac doar să întârzie lucrurile, dar nu se va întâmpla aşa cum doresc ei. Noi mai avem speranţa că putem face în România lucruri aşa cum trebuie şi pentru asta ne-am angrenat în acest proiect”.

Fostul acţionar al FC Rapid, omul de afaceri moldovean Valerii Moraru, a mărit preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcii Rapid la 3,4 milioane de euro, plus TVA. Valorificarea mărcii, al cărei preţ iniţial era de 406.000 de euro, se va face prin licitaţie publică, abia după trei încercări nereuşite suma urmând să scadă la 1,7 milioane de euro.

FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Atunci gruparea giuleşteană era patronată de omul de afaceri basarabean Valerii Moraru.

În momentul actual două echipe evoluează sub denumirea Rapid în Liga a IV-a, Academia Rapid, susţinută de Primăria Sectorului 1, care a închiriat marca până la efectuarea licitaţiei, şi AFC Rapid, asociaţia co-fondatoare a societăţii intrate în faliment. 

Afla mai multe despre: academia rapidovidiu burcăvalerii morarumarca 

viewscnt
Articole similare