Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Olăroiu, ce reuşită! Un fotbalist al său a fost declarat cel mai bun tânăr jucător din prima ligă chineză

Olăroiu, ce reuşită! Un fotbalist al său a fost declarat cel mai bun tânăr jucător din prima ligă chineză

Stranieri

Comentarii

Huang Zichang (21 de ani), fotbalistul echipei Jiangsu Suning antrenată de Cosmin Olăroiu, a fost declarat cel mai bun tânăr jucător din prima ligă chineză. Zichang este un tânăr care a început să joace constant la prima echipă abia după sosirea tehnicianului român la Jiangsu.

Într-o ceremonie care a avut loc la Haikou, Super Liga Chineză şi-a premiat cei mai buni jucători ai sezonului recent încheiat. Între premianţi s-a aflat şi Huang Zichang, un tânăr fotbalist în vârstă de 21 de ani, care a impresionat sub comanda lui Cosmin Olăroiu.

 

Zichang a fost declarat cel mai bun tânăr jucător din prima ligă chineză, la finalul unui sezon în care Cosmin Olăroiu i-a dat 22 de meciuri la prima echipă. 5 goluri a marcat Huang Zichang pentru Jiangsu în acest campionat şi alte 4 pase decisive a reuşit să ofere el coechipierilor săi.

Fotbalistul care a debutat în acest an şi în naţionala Chinei a fost achiziţionat de Jiangsu în 2016 de la Şcoala Sportivă din Tianjiabing. În 2017 a fost urcat la nivelul primei echipe a clubului, pentru care a debutat pe 4 martie. Sosirea lui Olăroiu la Jiangsu l-a propulsat însă pe Huang Zichang la un alt nivel. Tehnicianul român i-a dat un tricou de titular şi jocul puştiului a crescut de la etapă la etapă.

O demonstraţie a încrederii lui Olăroiu în Huang Zichang este şi faptul că cel mai bun tânăr fotbalist al anului din China a fost desemnat de antrenorul român să execute penalty-ul decisiv în Cupa Chinei, într-un meci tranşat de Jiangsu în faţa grupării Tianjin Quanjian.

Wu Lei de la campioana Shanghai SIPG a fost desemnat golgeterul campionatului, în timp ce Yan Junling (Shanghai SIPG) a fost declarat cel mai bun portar. 11-le ideal din super Liga Chineză a fost declarat următorul:

Yan Junling - Wang Tong, Zhang Linpeng, Feng Xiaoting, Li Xuepeng - Jin Jingdao, Oscar, Paulinho, Huang Zichang - Hulk, Wu Lei. 

Afla mai multe despre: cosmin olăroiuhuang zichangjiangsu suning 

viewscnt
Articole similare