Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Olăroiu impresionat de un jucător de la FCSB: ”Are un viitor frumos” Ce diferenţe sunt între fotbalul nostru şi cel din Asia: ”E un miracol dacă Rădoi se califică din grupă”

Olăroiu impresionat de un jucător de la FCSB: ”Are un viitor frumos” Ce diferenţe sunt între fotbalul nostru şi cel din Asia: ”E un miracol dacă Rădoi se califică din grupă”

Superliga

Comentarii

La partida derby de pe Arena Naţională a asistat şi Cosmin Olăroiu, unul dintre antrenorii de top ai României.

FCSB a învins, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-1 (3-0), echipa CS Universitatea Craiova, în etapa a II-a Ligii 1.  Au marcat. Moruţan '7, Octavian Popescu '16, Cordea '43, Mateiu '60 (a) / Markovici '64.

Olăroiu a respins ideea revenirii în fotbalul românesc

La meci a asistat şi Cosmin Olăroiu, unul dintre cei mai bine cotaţi tehnicieni români ai momentului: ”(n.r despre meci) Peste ce am văzut până acum în celelalte meciuri, mai dinamic, FCSB mai bună mai ales la începtului meciului, cred eu că arată cel mai bine până acum din ce-am văzut la toate echipele şi sunt pe drumul bun. Noi avem nevoie de jucători tineri în fotbalul romnânesc, cred că e nevoie de foarte mulţi jucători şi cel mai important am văzut galeria, am văzut atmosfera frumoasă, sper ca lumea să se întoarcă la stadion şi să revină fotbalul la ce a fost odată” a mărturisit Oli, la finalul partidei derby de pe Arena Naţională.

Numele lui Olăroiu a fost vehiculat pentru banca Universităţii Craiova, dar tehnicianul care a scris istorie în Asia a explicat: ”Nu se pune problema întoarcerii mele în România în momentul de faţă până nu se rezolvă problemele cu chinezii. Este un proces, daca câştig, câştig, dacă pierd, trebuie să platească clubul daunele. Clubul a dispărut, însă legea din China... la banii pe care noi i-am primit nu s-au plătit taxele şi nu ai voie să transferi banii, dacă taxele nu sunt plătite. Aşa, prin acest proces, să-i oblige să castige taxele, lucru care ar elibera banii pe care îi avem în China şi eu şi jucătorii” a spus Cosmin Olăroiu

Impresionat de Cordea: ”Are un viitor frumos” Ce a spus despre prestaţia naţionalei din meciul contra Coreei de Sud

Olăroiu a fost impresionat şi de noua achiziţie a FCSB-ului, Andrei Cordea: ”E un jucător bun, l-am văzut şi meciul trecut, cu gol marcat, şi acum, cred că are un viitor frumos, depinde de el mai departe.” a mai spus Olăroiu.

Totodată, fost antrenor în România, Olăroiu a pledat pentru ca echipele să folosească stadioanele reconstruite în această perioadă: ”Şi Ghencea pentru ce îl ţin? Trebuie să se joace fotbal oriunde. Stadioanele care s-au făcut, Triumf, Ghencea, Rapid, trebuie folosite, nu? Toată lumea e agresivă, dar fotbalul e la fel. Pe noi ce ne interesează, să fim agresivi sau să facem fotbal? Cred că toată lumea trebuie să înţeleagă că în momentul de faţă, România are nevoie de sport, nu numai de fotbal, în general de sport”

Foarte bun cunoscător al fotbalului din Asia, Cosmin Olăroiu a vorbit şi despre prestaţia naţionalei de la Jocurile Olimpice din partida contra Coreei de Sud: ”Din ce am văzut eu ne-am dus la Jocurile Olimpice cu o echipa încropită, aşa, ad hoc... nu se poate. Am vorbit după primul meci (n.r cu Rădoi), care a fost cum a fost, dar azi diferenţa a fost destul de mare, era prea mare diferenţa între ei. Gandiţi-vă că acolo există şcoli care au campionat local şi naţional. Licee, campionat local şi naţional, universităţi campionat local şi naţional la sfârşitul anului. După care, jucătorii eligibili, prin draft, ca la sistemul din NBA, merg la cluburile profesioniste, care şi ele au academiile lor. Şi atunci normal că au o arie de selecţie mult mai mare, pentru că acolo lumea se implică şi normal sportul progresează, fotbalul progresează. Când eu jucăm în China erau câini, şerpi, pisici şi nu era campionatul bun...au fost semifinalişti în anul ăla la Campionatul Mondial (2002). Diferenţa n-o fac arbitrii. Trebuie să uităm momentul ăsta şi să ne axăm pe ultimul meci. Nu e uşor şi acolo sper să avem şansă şi să mergem mai departe. Ar fi extraordinar, ar fi un miracol pe care l-ar reuşi Mirel Rădoi cu echipa asta.” a mai spus Olăroiu.

Olăroiu este liber de contract după ce a transformat-o în campioana Chinei pe Jiangsu Suning. Tehnicianul român este campion al României în sezonul 2005-2006, iar în străinătate a făcut senzaţie în Arabia Saudită, Qatar sau China. Oli a cucerit în total 15 trofee în afara României şi este unul dintre tehnicienii cu cea mai mare cotă în zona Asiei.

Afla mai multe despre: cosmin olăroiu 

viewscnt
Articole similare