Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Olăroiu, interviu EXCLUSIV după desfiinţarea campioanei Chinei: ”Nu înţeleg! E halucinant ca o campioană să dispară în următorul an!”

Olăroiu, interviu EXCLUSIV după desfiinţarea campioanei Chinei: ”Nu înţeleg! E halucinant ca o campioană să dispară în următorul an!”

Fotbal

Comentarii

Cosmin Olăroiu a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport despre situaţia în care a ajuns fosta sa echipă, campioana Chinei, Jiangsu FC.

”Din cauza unor elemente incontrolabile, Jiangsu Football Club nu poate continua în Superliga Chineză şi în Liga Campionilor Asiei. Nu putem decât să anunţăm, cu efect imediat, încetarea operaţiunilor echipelor noastre şi să invităm oameni de perspectivă şi societăţile interesate la negocieri pentru o dezvoltare ulterioară”. Aşa sună o parte din comunicatul prin care Suning anunţă încetarea activităţii clubului care a scris istorie în sezonul trecut sub comanda lui Cosmin Olăroiu.

Dezastru real pentru campioana Chinei. Cei mai importanţi jucători au plecat, iar alţii au ieşit în stradă. Reacţia lui Cosmin Olăroiu: ”E halucinant! Nu înţeleg”

”Campioana în exerciţiu îşi încetează operaţiunile” avea să titreze CNN la scurt timp distanţă. De la 1 martie, data la care CNN a anunţat desfiinţarea echipei campioane a Chinei, gruparea şi-a pierdut atât antrenorul şi staff-ul său tehnic, precum şi cei mai importanţi jucători.

Starul Alex Teixeira este liber de contract, brazilianul Miranda (ex Inter Milano şi Atletico Madrid) a semnat cu Sao Paolo, iar atacantul croat, Ivan Santini (ex Anderlecht) a plecat şi el la Osijek. Cei mai talentaţi jucători chinezi şi-au găsit rapid echipe. Fotbalistul emblemă al echipei, Wu Xi a semnat cu Shanghai Shenhua, iar cel mai bun fundaş chinez din campionat, Li Ang, a ajuns la Shanghai. Boyu Yang s-a transferat la Wuhan, portarul Chao Gu a semnat cu Zhejiang, fundaşul dreapta Xiang Ji a ajuns la Taishan, iar Tianyi Gao, mijlocaşul denfesiv de 22 de ani, a ajuns la una dintre forţele campionatului, Beijing Guoan. Mai mult, Eder, fost jucător la Jiangsu FC, a trecut şi el la atac. Fotbalistul italian a făcut parte din echipa care a câştigat titlul în sezonul trecut, cu Olăroiu antrenor, şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de cum au decurs lucrurile la fosta sa echipă: ”Noi am reuşit să obţinem mari performanţe pentru grupul Suning, chiar câştigând campionatul, dar nu am fost trataţi cu respectul pe care îl meritam” a explicat el.

În acest timp, fanii formaţiei au lansat o campanie în sprijinul păstrării clubului: ”Trebuie să existe Jiangsu FC în provincia Jiangsu” ar fi scris ei pe zidurile oraşului, potrivit presei din China şi Italia. Situaţia dramatică a grupării care a cucerit titlul sub comanda lui Olăroiu la finalul stagiunii trecute este cu atât mai dificilă cu cât licenţierea a fost amânată, iar clubul nu a fost încă achiziţionat de alţi investitori. Fosta conducere are în continuare datorii salariale la staff-ul tehnic, dar şi la jucători, şi alte taxe neplătite, notează presa din China. În semn de protest, o parte dintre jucătorii echipei, dar şi alţi fotbalişti chinezi din Superligă, au ieşit în stradă.

 

 

Contactat de Telekom Sport, fostul antrenor al formaţiei campioane din China, Cosmin Olăroiu s-a declarat dezamăgit de situaţia în care a ajuns clubul pe care l-a condus timp de aproape trei ani: ”Nu e normal ce se întâmplă. Nu inteleg cum se poate sa nu-si plateasca datoriile.  Autoritatile care au mare grijă de sport în general în China, sper să găsească o soluţie să salveze echipa campioană” a spus Olăroiu.

Antrenorul român nu i-a uitat pe fanii echipei din Jiangsu: ”Nu mai există nicio garanţie în fotbal. Munceşti, câştigi, iar apoi îţi spun, gata, nu mai continuăm. Dacă compania era în aceiaşi situaţie înţelegeam, dar această companie ţine Inter Milano, un club uriaş, cu cheltuieli foarte mari. A fost distrus visul fanilor şi al provinciei Jiangsu. Îmi pare rău că fotbalul din China, unul aflat în plină dezvoltare, primeşte o asemenea lovitură. Mi-aş dori ca toată lumea să pună umărul şi să salveze echipa campioană, nu doar suporterii ” a reacţionat tehnicianul care a scris istorie cu formaţia din Nanjing.

Recunoscut pentru ataşamentul său faţă de jucători, Olăroiu a mai declarat: ”Eu n-am auzit în lumea asta ca o campioană să se desfiinţeze în următorul an. Pentru mine acest lucru, ca Jiangsu să dispară, e cu adevărat halucinant. Mai ales că ambiţiile iniţiale erau să ducem clubul la un nivel înalt să ne luptam în Liga Campionilor. Nimeni nu are voie să-şi bată joc de fotbalişti de staff şi de familiile lor.” a mai spus antrenorul în vârstă de 51 de ani.

”Am înţeles că au păstrat Inter în Italia în continuare. De ce nu se poate continua şi în China? Nimeni nu are nicio responsabilitate pentru acest lucru? Ai o echipă şi o închizi tu că vrei, cum pot fi lăsaţi?” a conchis omul care a antrenat Jiangsu FC timp de 89 de meciuri.

Jiangsu Football Club este un club înfiinţat acum 63 de ani, transformat în club profesionist în 1994. Gruparea chineză a cucerit sub comanda lui Cosmin Olăroiu primul său titlu din istorie şi îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu pe Nanjing Olympic Sports Centre. Formaţia mai cucerise în trecut Cupa Chinei în 2015 şi Supercupa Chinei în 2013. Până la sosirea lui Olăroiu, performanţele recente în Superliga Chineză nu au fost cele mai bune. În 2013, Jiangsu a fost pe locul 13, în 2015 pe locul 9, iar în 2017 pe locul 12.

Afla mai multe despre: olăroiujiangsu suningchina 

viewscnt
Articole similare