Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Olăroiu, omul momentului în China! Shanghai SIPG, colosul pe care Jiangsu Suning l-a detronat. De ce performanţa românului este atât de importantă

Olăroiu, omul momentului în China! Shanghai SIPG, colosul pe care Jiangsu Suning l-a detronat. De ce performanţa românului este atât de importantăgalerie foto
Comentarii

Jiangsu Suning a reuşit o performanţă incredibilă şi a eliminat-o pe Shanghai SIPG, în semifinalele campionatului chinez.

Echipa antrenată de Cosmin Olăroiu a produs o surpriză uriaşă în semifinalele Superligii chineze şi, după 1-1 în meciul tur, a bătut-o pe Shanghai SIPG chiar la ea acasă. Deşi a fost condusă la pauză şi a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 57, Jiangsu Suning a revenit incredibil şi s-a impus cu 2-1 (VIDEO AICI).

Cosmin Olăroiu, omul momentului în China

"Faţă în faţă cu imposibilul". Acesta era titlul preview-ului din presa chineză a partidei Shanghai SIPG - Jiangsu Suning, manşa retur a semifinalelor campionatului din China. Părea într-adevăr imposibil pentru trupa lui Cosmin Olăroiu să rupă tridentul SIPG-Evergrande-Guoan, care a dominat campionatul din această ţără.

Explicaţia părea destul de simplă şi presa chineză tindea să creadă că Jiangsu pornea clar cu şansa a doua în faţa formaţiei din Shanghai. Cu un lot evaluat la 57 de milioane de euro (dublu faţă de Jiangsu Suning), Shanghai SIPG este echipa cel mai bine cotată a campionatului şi gruparea care plăteşte în acest moment cele mai mari salarii din China.

Formaţia este deţinută practic de Guvernul Chinez, care are o cotă de 61.07% din acţiunile asupra Shanghai International Port Group, principalul sponsor al echipei antrenate de Vitor Pereira. Pe scurt, SIPG este operatorul exclusiv al tuturor terminalelor publice din Portul Shanghai. Totodată, SIPG este unul dintre principalii acţionari ai Băncii Shanghai şi ai Băncii Poştale de Economii din China. Oamenii cheie care conduc SIPG sunt Gu Jinshan şi Xu Yuan Chen, doi dintre cei mai influenţi chinezi.

Din 2015, SIPG s-a implicat la formaţia locală a oraşului, care în ultimii cinci ani a fost antrenată pe rând de Sven Goran Eriksson, Andre Villas Boas şi acum de Vitor Pereira. Shanghai SIPG a cucerit în 2018 titlul, iar un an mai târziu Supercupa, în condiţiile în care a promovat în prima ligă chineză abia în 2013. Este considerat al cincilea club din Asia conform ranking-ului internaţional, în spatele lui Al Hilal, formaţie antrenată de Răzvan Lucescu. Dar este primul club din China prezent în top 10.

La nivel de lot, Shanghai SIPG este obligată să plătească cele mai mari salarii din campionat, pentru că are şi cei mai cunoscuţi fotbalişti din SuperLigă. Adică pe brazilienii Oscar, Hulk şi Ricardo Lopes, pe fostul jucător de la Manchester City, Aaron Mooy şi pe starul austriac, Marko Arnautovic. Chiar şi cei mai buni fotbalişti din China evolueaza la SIPG. Sau, o parte dintre ei. Spre exemplu, brazilianul naturalizat, Elkeson a ajuns la Guangzhou Evergrande dintr-un motiv incredibil: chinezii au vrut să echilibreze campionatul!

Guangzhou este a doua echipă a campionatului chinez cu o cotă de piaţă de aproape de 50 de milioane de euro. Beijing Sinobo Guoan are o cotă de 43 de milioane de euro. Trio-ul care conduce campionatul chinez este urmat ca şi cotă de piaţă de Dalian, formaţie antrenată de Rafa Benitez, iar apoi vine Shandong Luneng.

Abia apoi vorbim şi de Jiangsu Suning, al cărui lot este evaluat la 25 de milioane de euro. Cu atât mai mare este performanţa lui Olăroiu, care are şansa incredibilă de a juca finala campionatului din China cu Guangzhou Evergrande, care a trecut de Beijing Guoan cu 3-1.

Afla mai multe despre: jiangsu suningcosmin olăroiu 

viewscnt
Articole similare