Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OLI STYLE! Alex Teixeira, mai bun ca Oscar, Hulk sau Anderson Talisca! Chinezii, la picioarele românului: "E meritul lui!"

OLI STYLE! Alex Teixeira, mai bun ca Oscar, Hulk sau Anderson Talisca! Chinezii, la picioarele românului: "E meritul lui!"galerie foto
Comentarii

Cosmin Olăroiu a încheiat pe locul 4 campionatul din China, cea mai bună clasare de când a preluat gruparea Jiangsu Suning.

Unul dintre detaliile pe care presa din China le remarcă este transformarea la care Olăroiu l-a supus pe starul echipei, Alex Teixeira. Brazilianul a încheiat stagiunea cu 18 goluri şi 11 pase decisive, din totalul de 2.787 de minute jucate. "Cel mai important om al lui Jiangsu. Mult mai eficient decât a fost vreodata şi mult mai în slujba echipei" scriu chinezii, care subliniază meritele lui Cosmin Olăroiu: "El a reuşit să-l transforme pe Teixeira, fotbalistul care sub comanda lui Fabio Capello părea doar un alt star cu data de expirare prestabilită".

Într-adevăr, Alex Teixeira a făcut în ediţia de campionat recent încheiată cea mai bună stagiune a sa în China. Brazilianul a fost omul numărul 1 al lui Jiangsu Suning, iar dincolo de cele 18 goluri marcate, cele 11 pase decisive pentru coechipierii săi servesc drept mărturie.

Teixeira a fost cel mai bun brazilian din Super Liga Chineză, una în care mai evoluează nume grele ca Hulk, Oscar sau Anderson Talisca. Ultimul a marcat 16 goluri pentru echipa campioană şi a oferit 3 pase decisive, în timp ce Oscar s-a oprit la 9 goluri şi 18 pase decisive în actuala stagiune pentru Shanghai SIPG. Chiar şi Hulk, starul celor de la SIPG are doar 10 goluri şi 7 pase decisive, deşi ultimii doi brazilieni au impresionat şi în AFC Champions League, competiţie câştigată de Al Hilal cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică.

Brazilianul lui Cosmin Olăroiu are cifre mai bune decât Yannick Ferreira Carrasco (17 goluri şi 8 pase decisive), Marco Arnautovic (9 goluri şi 3 pase decisive), Marek Hamsik (2 goluri şi 3 pase decisive), Cedrick Bakambu (10 goluri şi 7 pase decisive) sau Salomon Rondon (5 goluri şi 3 pase decisive)

Adus pentru suma impresionantă de 50 de milioane de euro înainte de sosirea lui Cosmin Olăroiu, Teixeira marcase doar 11 goluri în primul sezon şi alte 8 în cel de-al doilea. Sosirea românului, care i-a oferit un rol ceva mai aproape de poziţia de vârf l-a dus pe Teixeira la cifre superioare.

În primul an cu Olăroiu pe banca tehnică, Alex a marcat 15 goluri, iar în cel de-al doilea a terminat sezonul cu 18 reuşite. De remarcat că niciun fotbalist nu a reuşit atâtea pase decisive într-un sezon pentru Jiangsu Suning ca Teixeira în actuala stagiune!

Granzii din Brazilia îl vor înapoi

Presa din China scrie că Flamengo şi Corinthians, două dintre echipele de mare tradiţie ale Braziliei sunt interesate de ”repatrierea” lui Alex Teixeira, la finalul unui sezon excelent în tricoul lui Jiangsu Suning. Cotat la aproape 20 de milioane de euro, starul echipei lui Olăroiu are şanse mici însă să revină în campionatul din ţara sa natală.

Jiangsu Suning nu are nici nevoie să vândă şi nici un interes să ”scape” de cel mai bun fotbalist al său. De altfel Alex Teixeira este jucătorul pe care se bazează proiectul formaţiei antrenate de Cosmin Olăroiu.

N-a prins echipa ideală a sezonului, acolo unde şi-au făcut loc însă doi coechipieri

Teixeira, Miranda şi Eder au impresionat în actuala stagiune pentru Jiangsu Suning, iar noua achiziţie, Ivan Santini şi-a respectat statului de marcator. Dincolo de prestaţiile excelente ale străinilor din lotul său, Olăroiu se poate lăuda la finalul stagiunii din China cu evoluţiile a doi fotbalişti autohtoni. 

Căpitanul formaţiei Jiangsu Suning, Wu Xi şi fundaşul Li Ang au fost incluşi în cel mai bun 11 al sezonului din prima ligă chineză.

Wu Xi este cel mai vechi component al formaţiei Jiangsu Suning şi căpitanul echipei lui Cosmin Olăroiu. El a bifat până acum 325 de meciuri în prima ligă, dintre care 236 doar pentru Jiangsu Suning. În actuala stagiune a marcat 5 goluri şi a reuşit 6 pase de gol, fiind unul dinre remarcaţii presei din China la finalul stagiunii. Totodată, Wu Xi a fost declarat cel mai popular jucător chinez din prima ligă!

Fundaşul Li Ang are 26 de ani şi în actualul sezon a evoluat în 30 de meciuri, marcând trei goluri şi reuşind trei pase decisive. Cotat la doar 400.000 de euro, Ang a fost una dintre revelaţiile sezonului pentru Jiangsu Suning, iar recent a fost convocat chiar şi la echipa naţională. Pentru Jiangsu Suning, Li Ang a bifat 186 de meciuri până în prezent. 

Olăroiu, al doilea tehnician ca longevitate în istoria clubului

De când Jiangsu Suning a ajuns în prima ligă, un singur antrenor a condus echipa în mai multe meciuri ca tehnicianul român. Sârbul Dragomir Okuka a stat pe banca lui Jiangsu 912 zile, adică 94 de meciuri.

Olăroiu este al doilea cu 617 zile, adunate în 63 de meciuri disputate ca antrenor al echipei chineze. Spre deosebire de Okuka, de care se leagă cea mai bună clasare a lui Suning, Olăroiu are o medie de puncte mai mare per meci: 1.71 faţă de 1.51. Diferenţa se face la nivelul adversarilor, care în ultimii 3-4 au au crescut enorm. Super Liga Chineză este considerată cel mai puternic campionat din Asia în acest moment.

Afla mai multe despre: cosmin olăroiujiangsu suningsuperliga chinaalex teixeira 

viewscnt
Articole similare