Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oltenii vor să rupă blestemul la Bucureşti după 28 de ani, 4 luni şi 12 zile!

Oltenii vor să rupă blestemul la Bucureşti după 28 de ani, 4 luni şi 12 zile!

FCSB

Comentarii

Runda a 4-a din play-off va consemna un nou episod din derby-ul de tradiţie dintre FCSB şi Universitatea Craiova, un meci care a adunat de-a lungul celor peste 50 de ani multe poveşti frumoase.

Doar o înfrângere au suferit oltenii în precedentele 10 jocuri disputate pe prima scenă în deplasare, (24 noiembrie 2017, FC Botoşani - U Criaova 1-0), în rest au acumulat cinci victorii şi patru rezultate de egalitate. Conform lpf.ro, de la revenirea Craiovei fotbalistice pe prima scenă din 2014, acestea s-au mai întâlnit de 10 ori în Liga 1, de opt ori s-au impus bucureştenii, iar două jocuri s-au terminat la egalitate.

Ultima oară când o echipă din Craiova s-a bucurat de un succes în Liga 1 în faţa rivalilor s-a consemnat pe 1 septembrie 2002, FC U Craiova - FCSB 3-1 (dublă Verdeş, Sava / Claudiu Răducanu). Au urmat şase remize şi 19 victorii pentru bucureşteni, printre cele 19 succese din campionat numărându-se şi cel din 29 august 2004, FCSB - U Craiova 5-0, rezultat care a consemnat cea mai mare diferenţă de scor din disputele directe.

FCSB este neînvinsă pe teren propriu în confruntările cu o reprezentantă a Craiovei din 29 noiembrie 1989, când Universitatea a câştigat în Ghencea cu 2-1 (marcatori Gabi Balint / Ştefan Stoica, Dănuţ Bica; antrenori Anghel Iordănescu / Sorin Cârţu).

Afla mai multe despre: fcsbsteauacraiovamecibucurestirecordarena nationala 

viewscnt
Articole similare