Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Olympiakos Pireu acuză FIFA pentru cele 3 cazuri de COVID înregistrate de clubul grec în Africa

Olympiakos Pireu acuză FIFA pentru cele 3 cazuri de COVID înregistrate de clubul grec în Africa

Fotbal

Comentarii

Clubul Olympiakos Pireu a trimis o scrisoare la FIFA, prin care îi cere forului să ia toate măsurile necesare pentru a rezolva problemele nerespectării protocolului sanitar la partidele internaţionale

În ultimele luni şi în contextul condiţiilor extraordinare de pandemie Covid-19 şi a experienţei sezonului 2019/2020, Asociaţia Cluburilor Europene şi toţi cei implicaţi în fotbal şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la lăsarea jucătorilor la meciurile naţionalelor din octombrie şi din noiembrie. (...) ECA, WLF şi FIFPRO au dezvoltat un set de principii pentru asigurarea sănătăţii jucătorilor în pandemie, conform cărora jucătorii şi cluburile nu ar trebui să fie forţaţi de regulamente şi de alte elemente să ia decizii prin care să li se pună în pericol sănătatea. (...) Cei implicaţi în fotbal au cerut FIFA să extindă perioada amendamentelor temporare din septembrie 2020 pentru octombrie şi noiembrie şi să recurgă la o serie de acţiuni pentru a se asigura că toate meciurile internaţionale din perioada respectivă trebuie să respecte protocolul internaţional FIFA Return to Football sau un protocol echivalent al confederaţiei aprobat de FIFA. Din păcate, FIFA a acordat prea puţină atenţie acestor îngrijorări”, se arată în scrisoarea grupării din Grecia.

Grecii au precizat că la meciurile disputate de gruparea din Pireu în Octombrie şi Noiembrie, federeţiile africane nu au reuşit să ofere condiţiile necesare protejării jucătorilor şi astfel unii din fotbalişti au ieşit pozitiv la COVID. În luna Octombrie, Mady Camara a revenit la echipa de club infectat cu coronavirus, după ce a fost la naţionala din Guineea pentru a juca în meciuri amicale iar în Noiembrie, alţi doi jucători de la Olympiakos au fost testaţi pozitiv la COVID după ce s-au prezentat la naţionalele ţărilor lor. Astfel, Yussef El Arabi a fost găsit infectat la naţionala Marocului, iar Ahmed Mahgoub Hassan a fost găsit infectat după un meci al Egiptului. El Arabi este acum blocat în Camerun, unde a jucat naţionala Marocului, şi nu poate părăsi ţara din cauza restricţiilor de deplasare.

Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: olympiakos pireu 

viewscnt
Articole similare