Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OMS nu recomandă purtarea măştii în timpul mişcării în aer liber. De ce masca devine un pericol

OMS nu recomandă purtarea măştii în timpul mişcării în aer liber. De ce masca devine un pericol

Diverse

Comentarii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine cu clarificări pentru cei care fac sport în perioada pandemiei de coronavirus. OMS le recomandă să nu poarte mască, dar să păstreze distanţarea socială.

Pandemia de coronavirus i-a pus în încurcătură pe cei care duc un stil de viaţă sănătos şi fac constant mişcare în aer liber. Regulile impus pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 le-au limitat uneori programul, dar şi obiceiurile pe care le aveau atunci când făceau sport. 

Acum, OMS vine cu clarificări pentru cei care fac efort intens în aer liber. Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii le recomandă să nu poarte mască, deoarece diminuează cantitatea de oxigen inspirat şi creşte nivelul de dioxid de carbon pe care o absorb. 

Purtarea măştii într-o astfel de situaţie devine periculoasă mai ales pentru persoanele care suferă de afecţiuni cardiopulmonare grave. De altl, în România, sportul în aer liber este na dintre situaţiile în care nu se impune purtarea măştii.

 OMS ţine să precizeze însă că persoanele care fac mişcare trebuie să păstreze între ele o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate. 

Afla mai multe despre: oms 

viewscnt
Articole similare