Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Omul descoperit de Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni jucători din Premier League, în acest sezon. "După ce a vizionat câteva videoclipuri, l-a ales pe el"

Omul descoperit de Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni jucători din Premier League, în acest sezon. "După ce a vizionat câteva videoclipuri, l-a ales pe el"galerie foto

Fotbal

Comentarii

În vara anului 2018, Manchester United plătea formaţiei ucrainene Şahtior Doneţk fabuloasa sumă de 59 milioane de euro în schimbul mijlocaşului brazilian Fred (27 de ani). O altă găselniţă marca Mircea Lucescu. Într-un an şi jumătate, Fred a trecut de la statutul de "glumă proastă", la cel de "om cheie" în angrenajul lui Ole Gunnar Solskjaer.

Adaptarea lui Fred la fotbalul din Marea Britanie nu a fost deloc uşoară. În primul sezon pe Old Trafford, sub bagheta lui Jose Mourinho, Fred devenise un jucător de duzină, care încălzea banca de rezerve. Lusitanul îl făcuse să-şi piardă încrederea în forţele proprii, iar fanii îl numeau o "glumă proastă" din pricina sumei care fusese investită în el şi ceea ce oferea pe gazon.

Debarcarea lui Mourinho a însemnat şansa relansării lui Fred. A venit norvegianul Ole Gunnar Solskjaer şi a simţit că trebuie să lupte din nou. A muncit cot la cot cu colegii săi şi şi-a aşteptat rândul. Acesta a venit în momentul în care francezul Paul Pogba s-a accidentat şi a lipsit de pe gazon o perioadă lungă de timp. Nu i s-a simţit lipsa, Fred l-a suplinit cu succes.

În acest sezon, Fred a fost motorul celor de la Manchester United. A "măturat" totul la mijlocul terenului şi a acumulat cifre fantastice. Media pe meci - aproximativ două pase cheie, două intercepţii, două intrări prin alunecare, două driblinguri, 91% acurateţea paselor. Practic, face totul la Manchester United. Un stil de joc care aduce aminte de Kante de la Chelsea, atunci când era la formă maximă.

Fred a fost adus în Europa de Mircea Lucescu, în 2013. Reputatul antrenor român avea nevoie la Şahtior de un mijlocaş box-to-box, care să ştie să facă ambele faze, aşa că s-a orientat către piaţa sa favorită, Brazilia. Chiar dacă Fred juca la Internacional coordonator de joc, agentul său l-a recomandat şi pe acesta lui Mircea Lucescu, conştient că antrenorul român poate face minuni. Şi timpul o demonstrează că nu s-a înşelat.

"Îmi amintesc când m-a sunat Mircea Lucescu şi mi-a cerut un mijlocaş talentat, un număr 8, box-to-box, dar nu prea scump. În acel moment, Fred juca un rol mai avansat la Internacional. Chiar şi aşa, i l-am menţionat lui Lucescu. I-am spus că am un băiat, foarte promiţător, dar care nu joacă poziţia pe care el şi-o doreşte. Trebuie să-l retragă. Nu a văzut acest lucru ca o problemă. I-am prezentat şi alţi doi jucători, pe Willian Arao de la Corinthians şi pe Hernani de la Paranaense. După ce a vizionat câteva videoclipuri, Lucescu a decis să meargă pe mâna lui Fred. A fost o negociere dificilă. Când am ajuns la o înţelegere cu Internacional, am ieşit la cină cu Fred şi i-am explicat că va fi retras un pic în teren. Lucescu făcuse acest lucru, cu succes, cu Fernandinho. Acesta a fost argumentul suprem care l-a determinat să accepte venirea la Şahtior", a declarat Franck Henouda, impresarul care i-a facilitat trecerea de la Internacional la Şahtior.

  • 15 milioane de euro a plătit Şahtior celor de la Internacional, în 2013, pentru Fred.
  • 155 de meciuri, 15 goluri şi 15 pase decisive a înregistrat pentru Şahtior
  • 64 de meciuri, trei goluri şi cinci pase decisive a cumulat pentru Manchester United
  • 7 meciuri a jucat pentru prima reprezentativă a Selecao
  • Cota sa de piaţă, conform Transfermakt, este de 22 milioane de euro.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare