Experiențe împreună.
You are here:

Onoare! Mircea Lucescu a bătut palma cu o naţională şi o reprezintă la EURO. "Asta e misiunea"

Onoare! Mircea Lucescu a bătut palma cu o naţională şi o reprezintă la EURO. "Asta e misiunea"
Comentarii

Mircea Lucescu a devenit un simbol în fotbalul din Ucraina, după ce a scris istorie la Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, iar acum a primit încă un rol, de această dată din partea federaţiei de fotbal a vecinilor noştri. Antrenorul român a devenit ambasadorul naţionalei conduse de Andriy Shevchenko pentru EURO 2020.

Mircea Lucescu a revenit în urmă cu câteva zile în România, a vorbit despre titlul cu Dinamo Kiev şi le-a transmis conducătorilor din Liga 1 să-i lase pe tricolori la Jocurile Olimpice. Luni, "Il Luce" a fost prezent la Buftea, unde a asistat, alături de alte personalităţi din fotbalul românesc, la promovarea Rapidului în prima ligă. 

Mircea Lucescu, ambasador al naţionalei Ucrainei. Ce va face la Bucureşti

Ucraina, naţională calificată la EURO, va juca două meciuri la Bucureşti în cadrul turneului final de la care tricolorii lui Mirel Rădoi lipsesc, după eliminarea în faţa Islandei. Trupa lui Shevchenko dispută pe Arena Naţională meciurile cu Austria şi Macedonia de Nord, iar ucrainenii s-au întărit cu Mircea Lucescu. 

Tehnicianul care a cucerit titlul cu Dinamo Kiev în acest sezon a devenit ambasadorul naţionalei Ucrainei. Decizia luată de conducătorii fotbalului are ca obiectiv apropierea românilor de naţionala în care strălucesc fotbalişti precum Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi, Viktor Tsygankov sau Roman Yaremchuk

"Mircea Lucescu a fost de acord să fie ambasadorul naţionalei Ucrainei la Campionatul European. Deja e în Bucureşti. A început să facă pregătirile, pentru ca naţionala Ucrainei să primească susţinere la Bucureşti.

Este o înţelegere cu federaţia de fotbal din Ucraina ca Lucescu să-i facă pe români să perceapă naţionala ucraineană ca pe a lor. Aceasta va fi misiunea antrenorului lui Dinamo în timpul EURO", a susţinut jurnalistul Igor Tsyganyk, citat de presa din Ucraina. 

Primul meci de la EURO, pe cel mai mare stadion al României, va avea loc pe 13 iunie, Austria - Macedonia de Nord. Urmează duelul de pe 17 iunie, dintre Ucraina şi Macedonia de Nord, iar pe 21 iunie se va disputa Ucraina - Austria. Arena Naţională va găzdui şi o optime de finală. 

Mircea Lucescu, în plină glorie la 75 de ani

Înainte de a fi numit ambasador, "Il Luce" a fost selecţioner al României, între 1981 şi 1986, şi al Turciei, între 2017-2019. Totuşi, antrenorul a recunoscut că a făcut o greşeală când i-a preluat pe turci, ca mai apoi să facă pasul la Dinamo Kiev, echipă cu care a cucerit toate trofeele interne în acest sezon. 

viewscnt
Articole similare
Poza care face inconjurul lumii. Prima reactie a iubitei lui Eriksen dupa criza cardiaca a...