Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Openul Australiei: Meciurile vor fi suspendate dacă aerul este prea poluat. O jucătoare a abandonat meciul din calificări din cauza fumului

Openul Australiei: Meciurile vor fi suspendate dacă aerul este prea poluat. O jucătoare a abandonat meciul din calificări din cauza fumului

Tenis

Comentarii

Organizatorii Australian Open au anunţat, sâmbătă, introducerea unui sistem de măsurare a poluării aerului care va antrena suspendarea meciurilor dacă un anumit grad va fi atins, în contextul în care oraşul Melbourne este afectat de incendiile care fac ravagii în sud-estul Australiei, informează AFP.

Jocul va fi suspendat dacă totalul de particule fine solide şi lichide din aer atinge 200, adică al cincilea grad de pe această scară de măsurare a calităţii aerului. Pentru al patrulea grad, între 97 şi 200, va avea loc  o discuţie între serviciul medical şi organizatori pentru a şti dacă se poate continua jocul. Arbitrul va putea întrerupe meciul dacă acest lucru este considerat oportun.

Aceste reguli se vor aplica la toate meciurile din exterior şi pe terenurile cu acoperiş retractabil, unde, la suspendarea unui meci, acesta nu va putea fi reluat decât după închiderea acoperişului. Un meci nu va putea fi întrerupt înainte de disputarea unui număr egal de ghemuri sau la finalul unui tiebreak.

Australian Open începe luni, cu patru românce pe tabloul principal: Simona Halep, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Irina-Camelia Begu.

Slovena Dalila Jakupovic a fost nevoită să abandoneze în primul tur al calificărilor la Openul de tenis al Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, marţi la Melbourne, din cauza unei stări de rău, generată de un nor de fum provenit de la incendiile care fac ravagii în estul acestei ţări şi acoperă oraşul.

 

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare