Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Opinie Radu Oprişan: ”Laboratorul antrenorilor dezinvolţi”

Opinie Radu Oprişan: ”Laboratorul antrenorilor dezinvolţi”

Special

Comentarii

FC Voluntari este, fără doar şi poate, un restart reuşit pentru noul său antrenor, Mihai Teja. Patru partide cu victorii pe terenul contracandidatelor Clinceni şi Chindia, o înfrângere cu om în minus cu FCSB şi victorie cu Dinamo, bilanţul începutului de an pentru FCV, echipă care a devenit astfel mai interesantă decât se credita. Parcursul lui Teja, cel cotat cu mari şanse de a reuşi minunea salvării, pare să aducă cu cel uimitor al predecesorului Bergodi.

Adus şi el când şansele erau invizibile, italianul a reuşit minunea şi a salvat echipa de retrogradare. Voluntariul pare un teren fertil pentru antrenorii cu vocaţie. Claudiu Niculescu a uimit aici câştigând Cupa şi Supercupa, iar Mutu capta lumina reflectoarelor câstigând dramatic un baraj cu Chindia.

Printre paradoxurile clubului care se luptă să depăşească în cele mai spectaculoase moduri condiţia de echipă limitrofă Bucurestiului se detaşează apetitul antrenorilor ei pentru surprize şi, mai cu seamă, felul în care sunt lăsaţi să lucreze. Care sunt secretele din interior? Păi, pe lângă suprafaţa de joc recunoscută unanim şi pe orice sezon ca fiind cea mai bună din ţară, antrenorii Voluntariului se bucură de ceea ce nu găsesc nici la granzii Ligii 2: libertate totală din partea patronatului! Sub umbrela lui Andone, care-i fereşte de atacuri şi polemici inutile, Todoran, Bergodi şi Teja s-au bucurat de echilibrul pe care îl oferă cu discreţie primarul Pandele.

Patronul metaforic nu se bagă la echipă, nu cere formula de start, nu face schimbări şi nu intervine în meniul şi în medicamentaţia echipei. Îi lasă pe profesionişti să-şi facă treaba şi, în situaţii de criză, pare chiar jenat că e nevoit să intervină. I se răspunde cu o decenţă în strategie, fără transferuri indecente, jucători ca Laidouni fiind ofertat de granzii Ligii 1 şi produsele academiei, Abalan şi Chilili, devenind obişnuiţi şi convocărilor la naţionalele de juniori.



Respectul administratorilor din Voluntari pentru sport se regăseşte şi în acţiunile lor concrete: Academia care aduce de pe stradă la fotbal peste 500 de copii se numeşte Mircea Rădulescu, sala de sport - Gabriela Szabo, iar stadionul - Anghel Iordănescu. Frumoasă reverenţă în faţa sportului.

Afla mai multe despre: radu oprisan 

viewscnt
Articole similare