Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OPINIE Silviu Tudor Samuilă | Falşii eroi ai zilelor noastre

OPINIE Silviu Tudor Samuilă | Falşii eroi ai zilelor noastre

Editoriale

Comentarii

Silviu Tudor Samuilă scrie pe www.telekomsport.ro despre faptul că nu toţi cei ce se pretind eroi produc miracole într-o perioada în care chiar avem nevoie de ele.

Circulă acum mulţi ani un banc genial. La Radio Erevan un ascultător întreabă:

“E adevărat că Ivan Ivanovici a câstigat o Lada la loto?” Răspunsul mă duce cu gândul la vremurile pe care le traversăm “În principiu da. Însă nu a fost Ivan Ivanovici ci Piotr Petrovici. Şi nu era maşină, era o bicicletă. Şi n-a câştigat-o, i-a fost furată. Restul e corect.”

Cam aşa s-a întâmplat recent cu celebrele hoteluri ale lui Cristiano Ronaldo puse gratis la dispoziţia autorităţilor pentru a fi folosite că spitale. De fapt hotelurile nu erau ale lui CR7 ci ale lui Garry Neville şi Ryan Giggs, nu erau în Spania ci în Anglia şi nu vor fi utilizate pentru găzduirea infectatilor cu noul Coronavirus ci pentru cadrele medicale angajate în lupta cu boală în Manchester.

Ideea este că numărul informaţiilor false care circulă în această perioada este enorm iar dificultăţi în a separa ce e adevărat de ce e fals au şi cele mai mari publicaţii ale lumii. Nu vreau să întru în vârtejul ştirilor legate de pandemie, ci m-aş rezuma la ajutorul pe care oamenii de şi din sport îl acordă (sau nu) în lupta asta care ne priveşte pe toţi.

Marca, Gazzetta dello Sport, AS şi alte ziare prestigioase au preluat ştirea care ni-l înfăţişa pe Cristiano Ronaldo în rol de erou, dispus să îşi transforme hotelurile de superlux în spitale. Nevoia de ceva pozitiv într-o perioada în care a ajuns un obicei să ţii socoteală infecatatilor şi a morţilor, i-a făcut până şi pe superziaristii spanioli şi italieni să uite să facă ceva elementar, să verifice informaţia. Un telefon ar fi fost suficient pentru a ne da seama că nu tot ce e frumos, este şi adevărat.

La noi există tendinţa asta chiar şi înainte să ne atace Covid-19, iar cel mai bun exemplu a fost oferit la finalul anului trecut, când mai mulţi foşti fotbalişti de-ai lui Ionuţ Popa s-au apucat să strângă bani pentru a-l ajută pe fostul tehnician de la UTA, Poli Timişoara sau Poli Iaşi aflat într-o situaţie critică. Cum a auzit de necazul antrenorului, cel mai lăudăros dintre filantropii noştri, Gigi Becali, s-a apucat să anunţe că nu mai e nevoie să intervină nimeni, că a preluat cazul şi că tratamentul lui Popa este că şi plătit. Becali este un om săritor, un tip care face bine multor oameni, cunoscuţi sau necunoscuţi lui. Că nu este discret când o face, este dreptul lui. Uneori însă uită de promisiuni iar câteva săptămâni mai târziu, fiica lui Ionuţ Popa se plângea, pe bună dreptate, că implicarea lui Becali în cazul tatălui i-a făcut pe ceilalţi să nu mai doneze şi, mai mult, patronul FCSB nu a mişcat un deget pentru a-l sprijini. Istoria asta m-a făcut, de altfel, să privesc cu scepticism şi recentele dezvăluiri ale lui Gigi Becali legate de cum a mişcat munţii în sprijinul medicilor de la Spitalul Matei Balj. Să dea Dumnezeu să o fi făcut şi să rămân eu cu păcatul.

Ideea este că nu tot ce zboară se mănâncă şi nu toţi cei ce se pretind eroi produc miracole într-o perioada în care chiar avem nevoie de ele. Şi pentru că totuşi am descoperit prin lecturile ultimelor zile sau prin mesajele apărute pe reţelele de socializare cazuri reale de ajutor, împărtăşesc cu voi câteva. E nevoie de veşti bune!

Simona Halep a anunţat pe pagină oficială că va dona bani pentru dotarea spitalelor în care este combătută pandemia în Bucureşti şi Constanţa

Ryan Giggs şi Garry Neville şi-au pus la dispoziţie cele două hoteluri din Manchester medicilor din linia întâi a luptei cu noul Coronavirus. Oamenii aceia nu pot merge la casele lor şi, în loc să doarmă în spitale, vor fi cazaţi în cele două stabilimente.

Zlatan Ibrahimovic şi Paul Pogba au creeat conturi în care strâng fonduri pentru lupta cu virusul. Zlatan a contribuit cu 100.000 iar Pogba a promis că va dublă valoarea fondului dacă se va strânge suma pe care o ţinteşte: 30.000 euro

Chelsea pune la dispoziţia NHS (Sistemului Naţional de Sănătate) hotelul Millenium pe care îl deţine.

FIFA va dona 10 milioane de euro Organiatiei Mondiale a Sănătăţii

Vedetele NBA Giannis Antetokounmpo, Zion Williamson şi Blake Griffin au donat bani pentru oamenii care lucrează la arenele de baschet şi care în perioada următoare nu vor avea venituri.

Afla mai multe despre: silviu tudor samuilă 

viewscnt
Articole similare