Experiențe împreună.
You are here:

OPT schimbări radicale pentru noul sezon din Liga Campionilor! Cum se bat penaltyurile, regula henţului sau cum va arăta zidul la loviturile libere

OPT schimbări radicale pentru noul sezon din Liga Campionilor! Cum se bat penaltyurile, regula henţului sau cum va arăta zidul la loviturile libere
Comentarii

Sezonul 2019-2020 va aduce schimbari importante în arbitraj la nivel mondial, iar cele mai importante modificări vor fi implementate şi în UEFA Champions League.

Multe din regulile folosite până acum vor suferi modificări, majoritatea având ca scop fluidizarea meciului, reducerea timpilor morţi cât mai mult, dar şi încurajarea jocului ofensiv.

Iată 8 din cele mai importante modificări pe care le vom vedea din sezonul următor în Liga Campionilor.

1. Ziduri fără adversari! De acum înainte, jucătorii echipelor aflate în ofensivă nu se vor mai putea infiltra în zidul format de fundaşi. Dacă în acest moment atacanţii încearcă să creeze spaţii în zidul advers şi apelează la diverse tertipuri pentru a-l ajuta pe executant, din sezonul următor niciun jucător advers nu va avea voie să se apropie la mai mult de un metru de zid.

2. Autul de poartă nu se mai repetă. Din noul sezon, jucătorii nu vor mai fi obligaţi să părăsească careul în momentul repunerii de la 6 metri. Acum, dacă portarul pasează la un coechipier aflat în interiorul careului, lovitura trebuie să se repete, însă din noul sezon jocul va fi lăsat să continue.

3. Dispare "mingea de arbitru". Dacă jocul va fi oprit în interiorul careului, portarul va primi direct mingea de la arbitru. Dacă jocul va fi oprit când mingea e în afara careului, atunci echipa care a atins-o ultima va o va primi la reluare. Toţi jucătorii vor trebui să stea la o distanţă de cel puţin 4 metri faţă de cel care primeşte balonul de la arbitru.

4. Libertate mai mare pentru portari la penalty-uri. Din 2019-2020, portarii vor putea ţine un singur picior pe linia porţii în momentul executării unui penalty. În prezent, loviturile ar trebui să se repete dacă portarii nu au ambele picioare pe linie.

5. Jucătorii, obligaţi să iasă de pe teren prin cel mai apropiat loc. În încercarea de a elimina tragerile de timp, în momentul unei schimbări, jucătorul scos de pe teren trebuie să părăsească suprafaţa de joc prin cel mai apropiat loc (nu să meargă până la centrul terenului ca în prezent).

6. Se schimbă regula henţului! Dacă un jucător înscrie după ce balonul i-a atins mâna, atunci reuşita e anulată indiferent dacă henţul a fost intenţionat sau nu. De asemenea, orice minge care atinge mâna aflată deasupra nivelului umărului va fi considerată henţ, cu o singură excepţie: dacă jucătorul în cauză trimite mingea cu capul în propriul braţ. Henţ va fi acordat şi la toate fazele în care jucătorul şi-a mărit suprafaţa corpului ajuntându-se de braţe.

7. Cartonaşe pentru antrenori! Din sezonul 2019-2020, antrenorii vor primi cartonaşe roşii şi galbene, exact ca jucătorii.

8. 12 rezerve în competiţiile UEFA! De acum, formaţiile din Champions League şi Europa League vor putea numi 12 jucători pe banca de rezerve (faţă de 7 în prezent).
 

viewscnt
Articole similare